Múltidéző

2024.02.07. 09:34

Itt járt a belügyminiszter

Erről írt a Kelet-Magyarország évtizedekkel ezelőtt.

L. Tóth Lajos

1994. február 7., hétfő

Itt járt a belügyminiszter

Valódi villámlátogatást tett megyénkben dr. Kónya Imre belügyminiszter, aki az MDF kihelyezett elnökségi ülése előtt ismerkedett Szabolcs-Szatmár-Bereg bűnügyi helyzetével is.

Már Nyírlugosra is késéssel érkezett a rendőrségi helikopterrel, s bizony, rövidebbre kellett szabni programjait. Egyebek között tájékoztatót hallgatott meg a település helyzetéről, az őrs tevékenységéről.

Máriapócs érintésével érkezett Nyírbátorba a belügyminiszter, aki állománygyűlésen vett részt, ahol egyrészt információkkal gazdagodott, másrészt szólt azokról a tennivalókról és elvárásokról, amelyek a rend őreire vonatkoznak.

A sajtótájékoztatón dr. Kónya Imre szavaiból kiderült: kiemelt jelentőséget és fontosságot tulajdonítanak a

közbiztonság megszilárdításának, erősítésének, olyan rendőrséget kialakítva, mely polgárbarát, és az emberek között él. Ezt szolgálja az úgynevezett őrsprogram is.

— A rendőrnek ott kell lennie a helyszínen, mert fontos a gyors felderítés is a bűnmegelőzés mellett az állampolgárok biztonságérzete és nyugalma szempontjából. A rendőr az állampolgárokért van, őket szolgálja és védi. Ehhez persze az is elengedhetetlen, hogy a törvényes eszközökkel a leghatékonyabban éljenek, s hogy a törvény biztonságot adjon a rendőrnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában