Nyírbátor

2024.02.10. 08:34

Malter: rövidezés a kulturális központban

Csáki Alexandra

Több mint tíz éve annak, hogy a Malter Filmfesztivál ötlete megszületett a nyírbátori DeathCrew-n. Azóta a Malter kinőtte magát és minden évben különböző fesztiválokra (Kolorádó, Bánkitó, Fekete Zaj, Campus, Ördögkatlan, Kerekdomb) szállítja a legújabb magyar és külföldi rövidfilmeket. A Malter március 9-én, szombaton 16 órától „hazalátogat”, és a tavalyi termésből kilenc alkotást a nyírbátori közönség is megtekinthet – méghozzá ingyen – a kulturális központban.

A Malter Filmfesztivál minden évben bejárja Magyarországot, és egyre több nézőhöz juttatja el a legjobb kisfilmeket. Már 11 éve, hogy az amatőr független filmtől a profi, stúdióban készült alkotásokig helyet biztosít azoknak a finom, harsány és szikrázó árnyalatoknak is, amelyeket nem lehet mindenhol megtalálni. Szélesen merítünk, mert így akadnak fel a hálón igazi gyöngyszemek. Legyen bármilyen műfaji köntösben is a filmed, egy a fontos: az üzenet. Mi segítünk, hogy mondanivalótokat egyre több helyen hallják meg – vallják a szervezők. A március 9-ei programról részletesen olvashatnak a nyírbátori kulturális központ Facebook-oldalán.

A részletes program

I. Blokk (kezdés: 16 óra)

Alma Mater (25 perc), Vasárnapi emberrablás (17 perc), Széllel szemben (26 perc), Az utolsó éjjel (30 perc)

II. Blokk (kezdés: 18 óra)

Még egyszer utoljára (18 perc), Dub Hard (24 perc), Starter (12 perc), Ki nevet a végén (25 perc), A kis hatalmasok (17 perc)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában