Zene

2024.04.12. 07:28

Bárdos Szimpózium nyíregyházi résztvevőkkel

Ismét megrendezi szakmai találkozóját, a Bárdos Szimpóziumot 2024. április 12. és 14. között megalapításának ötvenedik évfordulója alkalmából a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar Szolfézs-Zeneelmélet- Karvezetés Tanszéke. A találkozó programjában zenepedagógiai előadásokat, bemutató tanításokat és kórushangversenyeket kínálnak az érdeklődők számára, lehetőség lesz éppen úgy repertoárbővítésre, mint a résztvevők tapasztalatcseréjére.

M. Magyar László

A Cantemus Vegyeskar

Forrás: Archív fotó: KM

A szimpóziumon előadást tart többek között Nyíregyházáról Hudivók Marianna zeneiskolai pedagógus, valamint egy másik előadó is kötődik a szabolcsi vármegyeszékhelyhez, ugyanis Végh Mónika egykoron Nyíregyházán is tanított.

A szimpózium hangversenyeire több együttes is kapott meghívást, köztük a nyíregyházi Cantemus Vegyeskar.

A nyírségi művészeti együttes Szabó Soma Liszt-díjas karnagy vezetésével kortárs műveket mutat be a péntek délutáni koncertjén, valamint felcsendül Tallis és Gyöngyösi Levente negyven szólamú szerzeménye is.

A szimpózium programja 2024. április 12-én, pénteken 14 órakor kezdődik, és 14-én, vasárnap délben ér véget, helyszíne a Zeneművészeti Kar Liszt terme (Debrecen, Nagyerdei körút 82.).


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában