Helyi sport

2019.05.28. 11:28

A kardot forgatta jobban

Tarjányi István ötödik helye Sao Paulóban, a paralimpiai kvalifikációs világkupán.

Eredményesen forgatták a pengét honfitársaink Sao Paulóban. A brazil nagyváros adott otthont a paralimpiai kvalifikációs világkupának. A magyar válogatott három arany-, két ezüst- és három bronzéremmel első helyen végzett az éremtáblázaton! (Kína nem indult az eseményen.)

Párbajtőrben is indult

Az elmúlt heti viadal nyitónapján Tarjányi István, az NYVSC kard és kerekes­székes vívószakosztályának kiválósága párbajtőrben indult. Pákey Béla tanítványa a hazaiak legjobbjától, Guissenétől szenvedett vereséget a nyolcaddöntőben, és végül a kilencedik helyen zárt.

Karddal már közel állt a nagy sikerhez, hiszen négy győzelemmel és egy vere­séggel zárta a csoportmérkőzéseket. A direkt kieséses ­táblán legyőzte a brit ­Rashidot, a negyeddöntőben sajnos a rutinos olasz Sarri megállította. Bár István a 15 tusos ­táblaasszóban még nem tudta legyőzni Sarrit (az 5 tusra vívott csoportkörben már verte meg! ), az ötödik helyezéssel ismét egy lépést tett a tokiói paralimpiai kvalifikáció felé.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában