RALIKROSSZ

2019.06.03. 07:46

A kis Herczig kategóriát és autót váltott

Még össze kell barátkoznia a Skodával, ebben a raliban jegyzett édesapja is sokat segít.

Herczigéknél sem esett messze az alma a fájától. Csak picurnyit, hiszen az apa ralizik, a fiú pedig rali­krosszozik. Herczig Norbertet aligha kell bemutatni az autósportok kedvelőinek. A raliban négyszeres abszolút magyar bajnok az elmúlt esztendőben az Európa-bajnoki sorozaton megsüvegelendő hatodik helyen zárt. Szombaton egyébként a nyíregyházi Michelin Bringafesztiválon vendég volt, és beszélgetett vele a műsorvezető Tilla.

Kedvenc pályája a RabócsiRing

Fia, Patrik még csak tizenhat esztendős és a ralikrosszban bontogatja szárnyait. Tavaly a Junior Kupában indult, és hatalmas küzdelemben végül minimális, mindössze négy pont hátránnyal végzett a második helyen. Az idei sorozatra kategóriát váltott és a TouringCars – 1600-ban indul. A nyitófutamon és a harmadikon másodikként ért célba. A köztes, húsvéti, máriapócsi versenyen már nem volt szerencséje az ifjú tehetségnek.

 

Herczig Patrik

– A második előfutamban egy rajtbaleset után a falban végeztem. Sajnos azzal számomra véget is ért a verseny – kezdte érdeklődésünkre a legutóbbi máriapócsi versenyre visszapillantását Herczig Patrik. – Szerencsére nekem nem lett bajom, ám az autónak annál inkább. Így aztán a pünkösdi versenyen szeretnék majd bizonyítani a RabócsiRingen, hiszen nekem a hazai pályák közül ez a kedvencem. Nagyon szeretnék egy jó eredményt elérni.

Patrik tavaly a Junior Kupában egy Suzukival autózott. Az új autó egy 1600-as Skoda Fabia, amely kétszáz lóerő körüli teljesítménye képes. Más autó más vezetési technikát kíván.

Patrik (316) a pünkösdi versenyen is szeretne dobogóra állni

– Problémát nem okozott a váltás, ám talán a tapasztalatlanságom miatt még nem tudom úgy kiautózni a Skodát, mint a Suzukit tudtam – adta a választ a felvetésre Patrik. – Ehhez még legalább egy esztendőre, jó néhány versenyre van szükség. Éppen ezért idén ez lenne a legfontosabb: megszokni az autót és minél gyorsabban menni. Persze azért szeretnék a dobogóra is állni a bajnokság végén.

Egy ifjú Herczignél meg kell kérdezni, hogy mikor jön a rali.

– Soha. Én szeretném, de apa nem engedi és én már el is engedtem – jön rá az egyértelmű válasz. – Apa természetesen ott van a versenyeken, és igen hasznos tanácsokkal szolgál. Főként az új autónál, amelyikkel még nem mentem olyan sokat. Ő kívülről figyeli, és mondja hogy mit és miként kell csinálnom.

A műegyetemre szeretne menni

Patrik civilben egy német nemzetiségű, kétnyelvű középiskolában tanul. Igaz, még távoli az érettségi de már a folytatásra is gondol, és majd a műegyetemet szeretné megcélozni. Addig persze versenyezni minél többet és minél eredményesebben. Erre minden esélye megvan a szimpatikus, tehetséges pilótának.

A következő megmérettetés számára a pünkösdi Total Rallycross fesztivál lesz. Az országos bajnokság negyedik és az országos amatőr sorozat harmadik futamán több mint száz pilóta nyomja majd a gázpedált a RabócsiRingen.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában