NB III.

2019.06.08. 12:47

Berobbantak a harmadosztályba

A szezon meglepetéscsapata, a Sényő magasra tette a lécet az újoncidényében.

A sényőiek nemcsak beköszöntek, meg is ragadtak a harmadosztályban | Fotó: Pusztai Sándor

Fotó: Pusztai Sándor

 

Tavaly ilyenkor arról számolhattunk be, hogy a megyei I. osztályt magabiztosan megnyerő Sényő-Carnifex FC-nek osztályozót sem kellett játszania, úgy jutott fel az NB III.-ba, most pedig már arról írhatunk, hogy kiválóan szerepelt első évében a harmad­osztályban.

Összetartó volt a csapat

Az újonccsapat ősszel mindenkit megdöbbentett azzal, hogy szinte végig dobogós helyen masírozott, és bár később nem szerezte olyan ütemben a pontokat, mint az első hónapokban, nem pukkadt ki a Fiumei Viktor, Imrő László edzette gárda.

– Az első évünk sikeresnek mondható a harmadosztályban – értékelt Imrő László. – A szezon kezdetén a biztos bennmaradást tűzte ki célul a vezetőség. Remekül kaptuk el az őszi szezon elejét, ez gyakorlatilag meg is adta a kellő lendületet a csapatnak. Ehhez párosultak a megfelelő körülmények, illetve a nyugodt háttér.

A sényőiek nemcsak beköszöntek, meg is ragadtak a harmadosztályban | Fotó: Pusztai Sándor
Fotó: Pusztai Sándor

Ekkor talán megfogalmazódott bennünk az, hogy a biztos bennmaradást módosíthatjuk arra, hogy a szezon végén lehetőleg egy számjegyű legyen a helyezésünk. Ezt sikerült is elérnünk. A szezon középső szakaszában ugyan kicsit megtorpantunk, de azt végig éreztük mi is, és éreztették velünk a vezetők is, hogy itt probléma nem lehet.

Ebben a kicsit nehezebb időszakban is nagy volt a csapat összetartó ereje edzéseken, az öltözőben és ezeken kívül is. Talán ezeknek köszönhetően a szezon utolsó harmadában ismét megnyugtatóan szerepeltünk.

A Sényő 49 pontja tavaly harmadik helyet ért volna az NB III.-ban – igaz, akkor két meccsel kevesebbet játszottak a csapatok –, és még 43-mal is negyedik lett volna. Az újonc számos emlékezetes meccset játszott a szezonban, a legnagyobbakat is megverte.

Nem kellett hátrafelé figyelni

– Szívesen emlékszünk vissza az ESMTK elleni, idegenbeli győzelmünkre, hiszen egy remek csapat ellen sikerült megszereznünk a győzelmet, de ide sorolhatnám még a Szolnok elleni hazai győzelmünket, mert az a mérkőzés nagyon fontos volt számunkra – folytatta a tréner. – A Putnok elleni idegenbeli sikerünk is kellemes emlék, hiszen három nulláról fordítottuk meg a mérkőzést öt háromra.

– Külön öröm számunkra, hogy újoncként soha nem kellett lefelé nézegetni a tabellán. Magasra tettük magunknak azt a bizonyos lécet, de a következő szezonban is – ami cseppet sem lesz könnyebb – szeretnénk minél jobban szerepelni – tette hozzá Imrő László.

A klubtól elmondták, a játékoskeretben túl nagy mozgás nem várható. A csapat már a jól megérdemelt pihenőjét tölti, a következő szezonra július 4-én kezdi meg a felkészülést, ami hat edzőmérkőzést és egy időszakban napi két edzést foglal magában.

MK


Sényői mutatók

Őszi eredmények

6. 16 7 5 4 29-22 26

Tavaszi eredmények

6. 14 7 2 5 27-24 23

Összesített végeredmény

6. 30 14 7 9 56-46 49

Házi góllista: 18 gólos: Kapacina K. 7 gólos: Fabu. 6 gólos: Barcsay. 5 gólos: Kristófi, Marics. 4 gólos: Lakatos L. 3 gólos: Kapacina V. 2 gólos: Hadházi, Lizák. 1 gólos: Ács, Klepács, Márton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában