gokart

2019.06.05. 09:01

Kurbely Marcellnek még bele kell erősödnie a mezőnybe

Két kategóriával feljebb is megvillantotta tehetségét.

Kurbely Marcell új géposztályban versenyez

Mint arról már korábban beszámoltunk, az előző évi máriapócsi amatőr gokartverseny gyermekkategóriájának győztese a 80 köbcentisek között Kurbely Marcell lett.

Az ifjú tehetség emellett az országos Gokart Talent Cup Micromax amatőr kategóriában az élen végzett, a Magyar Gokart Szövetség rendezésében a Calivita-kupában bronzérmet szerzett úgy, hogy a sorozat két versenyén nem is indult. Ebben a szezonban azonban két kategóriával feljebb, a juniorok között rója a köröket, és nem is akárhogy.

– A hatfutamos Calivita-­kupa második fordulóját megnyertem, a Gokart Talent Cup sorozatban pedig az összetettben a harmadik helyen állok – büszkélkedett eredményeivel Kurbely Marcell.

Gyorsabb pályákon edz

– Ezt az évet tanulóévnek szánjuk – veszi át a szót Kurbely József, Marci édesapja. – Két kategóriával léptünk feljebb, ebbe a géposztályba még bele kell erősödnie. Főleg a kezét kell erősítenie, hogy 120 km-es tempónál meg tudja tartani az autót, ezért gyorsabb pályákon kell edzenie, ilyen szempontból a RabócsiRinget már „kinőtte”.

A kecskeméti pálya és a Kakucs Ring alkalmas nekünk a gyakorlásra, mert ott hosszabbak az egyenes szakaszok. Technikailag rendben van Marcell, az erőnlétét kell fejleszteni, mert testsúlya miatt a többieknél 30 kilogrammal nehezebb autót kell vezetnie. Ezeket a plusz súlyokat az ülésre kell rögzíteni, az idény során el is törtünk már kettőt – fogalmazott Kurbely József.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában