"A játékosállományunk átlagon felüli"

2019.06.22. 18:37

Nem várják el tőlük a győzelmeket

Az a fontos, hogy mindenki tegyen meg mindent a csapatért és egymásért.

Cikk 60 / 87 Idegenben voltak inkább otthon Kétszer álltak a dobogó tetején A Monbebé U14-es bajnokcsapata

Hosszú és küzdelmes szezonon van túl a Monbebé U14-es csapata, amely végül megnyerte az U14-es megyei bajnokság Nyugati csoportját. A bajnokságban két éve játszó gárda az előző kiírásban a harmadik helyen végzett, az idén viszont már a csúcsra ért.

– Célunk az volt, hogy jobb eredményt érjünk el, mint az előző szezonban – kezdte értékelését Szilvási Gergely, a Monbebé egyik edzője.

– Az egyesület vezetősége rendkívül stabil hátteret biztosít a csapat számára. Ezáltal a játékosoknak csak a felkészülésre és a játékra, nekünk, edzőknek pedig csak a gyerekek fizikai, taktikai és mentális felkészítésére kell koncentrálnunk. Kiemelt figyelmet fordítunk a gyerekek érzelmi és mentális kiegyensúlyozottságára is. Csapatszinten és egyénileg is rendszeresen beszélgetünk a játékosokkal, illetve ők is bármikor megkereshetnek egy privát beszélgetésre minket – mondta Szilvási Gergely.

– Nem vagyunk eredményközpontúak, nem várjuk el a győzelmet egy meccsen sem. Azt viszont igen, hogy a játékosok egytől egyig próbálják kihozni magukból a maximumot, és mindent tegyenek meg egymásért és a csapatért. Sikerült kialakítanunk ezt a munkamorált és értékrendet, ami azóta is jellemzi a csapatot.

Nincsenek bérelt helyek

– A játékosállományunk átlagon felüli, csapatunk játékosai kiválogatott gyerekek. Ebbe a csapatba nem lehet beiratkozni, csak meghívás alapján lehet bekerülni. Vannak kiemelkedően tehetséges játékosaink, de nem ez a fő oka a csapat eredményességének. Sokkal inkább az, hogy nekünk a 18 fős keretben 10-12 jó játékosunk van. Akik pedig le vannak maradva, azok hajtanak, hogy utolérjék az első sort, és ezért egy nagyon kiegyensúlyozott, motivált és stabil teljesítményt tudnak nyújtani a gyerekek. Nincs senkinek bérelt helye a csapatban, hétről hétre az edzéseken be kell játszania magát mindenkinek a keretbe és a kezdőbe.

– Persze, mi is szenvedtünk, mikor az újonnan felépített védősor irányítója vakbélgyulladást kapott, vagy mikor a téli felkészülés során végigsöpört a csapaton az influenza és mindenki kihagyott leg­alább egy hetet. A legutóbbi az volt, mikor a tavaszi rajt előtt két héttel az egy szem kapusunk egyik ujjperce eltört, így a védősornak az első néhány fordulóban minden lövést blokkolnia kellett, hogy a kapusnak lehetőleg ne kelljen védenie. De hát azért vagyunk mi, felnőttek, hogy megoldásokat találjunk ezekre a problémákra, és megmutassuk a gyerekeknek, hogy az ilyen váratlan eseményekből adódó frusztrációt hogyan kell és lehet kezelni és feloldani – fogalmazott Szilvási Gergely.

A bajnokcsapat tagjai

Szilvási Gergely (edző), Vámosi Bertalan, Asztalos Bence, Ungvári Benedek Miklós, Virányi Tamás, Csordás Tamás, Fricz Ábel, Tardi Bálint, Silimon Lóránt, Banga Vince, Szűcs György (edző), Váradi Zsolt, Stekler András, Pehi Bence, Gyebrószki Máté, Banga Nándor, Volosinoszki Ákos, Kopcsó Zsombor, Répási Levente.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában