Irány a megye III.

2019.06.19. 07:33

Ravatalon a nyírbátori foci

Az egyesület csődbe fog menni, nem indul a harmadosztályban.

Mint ismert, az NB III. előző idényének 8. helyén végzett Nyírbátor elszámolási problémák miatt lassan egy éve súlyos anyagi gondokkal küzd. Néhány hete szó volt arról, hogy a Nyíregyháza Spartacus fiókcsapata lehet a klub, ám csak abban az esetben, ha a jogi háttér tisztázódik. Ez nem valósult meg, így bár a nyírbátori egyesület ügye még nem zárult le, az kijelenthető, pozitív végkimenetel semmiképpen sem lesz.

Az utánpótlás megmarad

– A pénzügyi elszámolási problémákat nem lehetett megnyugtató módon lezárni, annak a lehetősége, hogy az egyesület ebből kikerüljön, elúszott – mondta el lapunknak Máté Antal, Nyírbátor polgármestere. – A támogatásból származó pénzeket vissza kell fizetni, ám mivel az egyesületnek nincs pénze, a NAV értékesíti az egyesület által megvásárolt eszközöket. Az ebből keletkező bevétel általában nem egyenlő azzal a támogatással, amit annak idején kapott a klub, ezért az egyesület csődbe fog menni, meg fog szűnni.

– Nyírbátorban a futball­egyesületet új alapokra kell építeni – folytatta a polgármester. – Az utánpótlás-nevelés folytatódik, de az NB III.-as csapat megszűnik, és valószínűleg a legalsóbb osztályban indul. Új egyesület jön létre, de kértem, hogy azt a futballszerető nyírbátoriak közössége, és ne az önkormányzat hozza létre. Minden a TAO körül forog, de tiszta lappal kell indulnia az „újjáépítésnek”. A sport a lényeg, a gyerekek a legfontosabbak, az utánpótlás-neveléshez megfelelő környezet kell, és ha ehhez forrás szükséges, azt inkább az önkormányzat biztosítja.

Máté Antal azt is elmondta, hogy az egyesület segítséget kért abban, hogy a csapat tagjai megkapják a nekik járó, elmaradt költségtérítést. A polgármester hangsúlyozta, a csapat példaértékű hozzáállással sokat tett a nyírbátori futballért, emiatt is próbál segíteni az önkormányzat.

A játékosok mindenesetre kapósak: Vasas Gergő Mándokon, Boros Dávid Sényőn, Tóth Márk és Terdik Zsolt Tiszaújvárosban folytatja, de alighanem a többiek is új csapatot találnak hamarosan.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában