Kisvárda Master Good SE

2019.07.13. 12:53

Egyelőre nem gondolatolvasók

A szakmai munka mellett a következő hetek az ismerkedésről is szólnak Kisvárdán.

A Kisvárda Master Good SE női NB I.-es kézilabdacsapata a héten megkezdte a felkészülést a következő idényre. Mint ismert, Orbán Adriennék szeptember 1-jén hazai pályán kezdik a szezont az újonc Szombathely ellen, addig nyolc felkészülési mérkőzés és megannyi edzés vár a lányokra azért, hogy minél jobban összeszokjanak, és a lehető legjobb formában várják a rajtot.

– Elkezdtük a felkészülést, ezekben a napokban még leginkább az erőnléti munkán van a hangsúly, de minimálisan labdás gyakorlások is szerepelnek már a programban – adott a csapatáról helyzetjelentést Bakó Botond vezetőedző. – Természetesen pár nap után, a felkészülés elején még minden úgy alakul, ahogyan azt elterveztük. Különböző állapotban vannak a játékosok, de ez ilyenkor még normális. Arra kell törekednünk, hogy mindenkit azonos, és a lehető legmagasabb szintre hozzunk.

A visszatérő Samira Rocha is elkezdte a fárasztó edzéseket
Fotó: KM-archív

 

Fontos válaszokat kaphatnak

A 38 éves tréner a nyáron érkezett a csapathoz, a kisvárdai gárdának először vezényel felkészülést. Az az érdekes helyzet állt azonban elő, hogy nem csupán a vezetőedzőnek kell bekapcsolódnia, hanem a keret nagy részének is össze kell szoknia, hiszen tíz új játékossal indult az alapozás.

– Meg kell még ismernem a játékosokat, és nekik is meg kell ismerniük engem, idővel majd egyre inkább ráérzünk egymás gondolataira – folytatta a szakember. – Ez az időszak arra is szolgál, hogy lássuk, ki hogyan reagál bizonyos helyzetekre, kitől mit lehet elvárni. Ezekben a hetekben dől el, hogy melyik játékosnak milyen szerepet tudunk adni.

A nagy átalakulást és az új edző érkezését úgy is fel lehet fogni, hogy mindenki tiszta lappal indulhat, így a szakmai stábnak esetleg könnyebb lehet a maga képére formálnia a csapatot. Az edző viszont nem tud, és nem is szeretne különbséget tenni a jelenlegi helyzet és a között, milyen lett volna, ha kész keretet kap.

A jelenre koncentrál

– Lehet előnye is, és hátránya is. Én nem foglalkozom azzal, mi lett volna, ha… Ez jelentéktelen. Az a fontos inkább, hogy mi lehet, csakis azzal szeretnék foglalkozni, hogy mit tudunk elérni. Arra koncentrálunk, hogy az eltervezett munkát hogyan tudjuk megvalósítani – zárta szavait Bakó Botond.

MK

Ezek is érdekelhetik