Drift

2019.08.27. 09:02

Fantasztikus gumifüstölés

A Trackwood Fesztivál pilótái kitettek magukért a századik versenyen.

Marcin Banowicz (elöl) és Roman Kolesar párviadala a döntőben

Fotó: Janics Attila

Ez olyan volt, mint amilyennek egy jubileumi versenynek lennie kell. Pénteken és szombaton a máriapócsi RabócsiRing adott otthont a drifting.hu századik versenyének, a Trackwood Fesztiválnak.

Nyolc nemzet képviseletében végül 36 Pro és 32 Pro 2 pilóta állt rajthoz. Már a péntek esti villanyfényes trénringen érezni lehetett, ez bizony óriási durranás lesz. Péntek éjjel hatalmas buli és gyönyörű táncoslányok tették még inkább felejthetetlenné az estét. Versenyzők, csapattagok, szerelők, rendezők és szurkolók együtt buliztak, és várták, hogy eljöjjön a másnap.

Marcin Banowicz (elöl) és Roman Kolesar párviadala a döntőben
Fotó: Janics Attila

Marcin megérdemelte

Szombat délután már a Pro 2-es versenyzők is parádésan versengtek. A magyar pilóták felvették a kesztyűt a külhoniakkal, és a dobogó első és második fokára is honfitársunk állhatott fel.

A versenyzői felvonulást követően az est leszállta után aztán megkezdődött a Pro pilóták összecsapása. A több ezer szurkoló reménykedett abban, hogy ismét lesz magyar dobogós. Végül Piskolty Kevin bizonyult a legjobb hazainak, ám alulmaradt a lengyel sztár, Pawel Trela elleni bronzviadalban.

A finálé nívós párviadalát végül a lengyel Marcin Banowicz nyerte, aki megérdemelten állhatott a dobogó legfelső fokára. A második hely a szintén remekelő szlovák Roman Kolesaré volt.

Drift

Trackwood Fesztivál

Pro: 1. Marcin Banowicz (lengyel), 2. Roman Kolesar (szlovák), 3. Pawel Trela (lengyel), 4. Piskolty Kevin

Pro 2: 1. Laczkó Ákos, 2. Bognár Barnabás, 3. Peter Kapajcik (szlovák), 4. David Kamaras (szlovák)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában