Azért így is sokan keresték fel a fürdőket

2019.08.31. 11:30

Hamarosan zárnak a strandok – Gyengébb volt a szezon az időjárás miatt

Körképünkben arról kérdeztük a szabadtéri strandok, népszerű fürdők vezetőit, hogyan értékelik a lassan hátunk mögött hagyott szezont, mennyire elégedettek a vendégforgalommal.

Aki tehette és kedve volt, pénteken is kihasználta a jó időt egy hűsítő, vidám strandolásra

Fotó: Dodó Ferenc

 

Aki tehette és kedve volt, pénteken is kihasználta a jó időt egy hűsítő, vidám strandolásra
Fotó: Dodó Ferenc

A Szentmihályi Gyógyfürdő és Strandfürdő május második felében tárta szélesre a kapuit a csobbanni, kikapcsolódni vágyók előtt, és ezen a hétvégén még nyitva tart a tavalyi Év fürdője voksoláson a Helyiek Kedvenc Fürdője kategóriában győzelmet arató tiszavasvári fürdő. Volosi­nóczki Béla ügyvezető igazgató így értékelt:

– A látogatószámról értelemszerűen még nincsenek pontos adataim, de szerintem nem sokkal marad el a tavalyitól. A medencéink minden generációt lubickolásra csábítottak, az idei szezonban is népszerű volt az éjszakai fürdőzés, a foci-, kézilabda- és röplabdatornák. A szomszédos kempingben is pezsgett az élet, az ország számos pontjáról, illetve a szomszédos országokból is szép számmal érkeztek hozzánk, s vertek sátrat a zöld területen.

– Komolyabb sérüléssel járó fürdőbaleset szerencsére nem volt. Egy idősebb férfi felhevült testtel ugrott a medencébe, stroke-ot kapott, de a gyorsan és szakszerűen segítségére siető úszómesternek köszönhetően nem történt tragédia – mesélte az ügyvezető, majd hozzátette: bár hétfőtől mint fürdő „zár­órát” hirdetnek, ez nem jelenti azt, hogy megáll az élet, szeptember 7-én ugyanis mákfesztivált rendez Tiszavasvári önkormányzata a Szentmihályi Gyógyfürdő és Strandfürdő területén.

Ősszel még (tó)fürdőzhetünk

– A nyíregyházi Aquarius Élmény- és Parkfürdő szeptember 1-jéig fogadja vendégeit, azaz a forró vasárnapon még csobbanhatnak a vendégeink – mondta el dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója.

– Szeptember 2-ától az élményfürdő, illetve a parkfürdő területén található hatszögletű családi medence, az 50 méteres versenymedence, valamint a mellette található tanmedence továbbra is üzemelni fog, ahogy a Tófürdőn – és ez időjárás-, valamint vízhőmérséklet-függő – a tervek szerint egész szeptemberben várják a fürdőzőket. Ami változik, az a nyitvatartás, ez rövidül, ahogy sötétedik, a Tófürdő is zár majd – tette hozzá a vezérigazgató, megjegyezve: a változékony időjárás nem kedvezett a fürdőszezonnak. A július nagyon ­rossz időt hozott, az augusztus jobb volt. Később értékelik a szezont.

– Az idén közepesnek mondható szezont zártunk. A júniusi vendégforgalommal nem voltunk megelégedve a hűvös idő miatt, de úgy tűnik, az augusztus behozza a korábbi lemaradást – mondta el lapunknak Belus Tamás fürdővezető távollétében Kovács Sándor, a nyírbátori Sárkány Wellness és Gyógyfürdő műszaki vezetője.

– Szeptember 1-jén még nyitva leszünk, hétfőtől viszont bezárjuk a nyári pénztárat. Bár úgy néz ki, hogy néhány napra még marad a 34 fokos meleg, itthon viszont lezárultak a szabadságolások, és kezdődik az iskolaév. Korábban több éven keresztül nyitva tartottunk egy-két hétig még szeptemberben is, de nem hozta a várt eredményeket, nagyobb volt a kiadás, a ráfordítás, mint a haszon. Ráadásul diákmunkásokat alkalmazunk a kinti medencéknél, szeptemberben már nekik is becsengetnek. A tavalyi-tavalyelőttihez hasonló bevételi évet zártunk, nem volt se kiugróan jó, sem pedig kiugróan rossz a szezon.

Nem éri meg hosszabbítani

– Természetesen megpróbáltunk némi újdonsággal is kedveskedni a vendégeknek. Először is napvitorlát helyeztünk ki a gyerekmedence fölé, hogy a kicsiket óvjuk az erős napsütéstől, amiért a szülők nagyon hálásak voltak. Létesítettünk egy úgynevezett plázst, ahol a homokos part hangulatát igyekeztünk megidézni, és itt a vendég egy napernyőt bérelhet két nyugággyal. Persze van még rajta alakítanivaló, szeretnénk sövénnyel leválasztani, akkor lesz igazán szép. A jövőben csúszdafejlesztésben is gondolkodunk – árulta el Kovács Sándor, végül azzal zárta, hogy a romániai vendégszámuk kimagaslóan nagy volt, ahogyan a korábbi években is. Egyre több a szlovák vendég, megjelentek a lengyelek.

– Volt már Hollandiából, Angliából, Németországból is vendégünk, különösen a kempingünk népszerű, folyamatosan telt házzal üzemel, helyet foglalni ide már csak jövő nyárra lehet. Mindemellett több rendezvénynek is helyet adunk minden évben, a multicégek nálunk tartják a családi napjukat, aztán ott vannak a városi sportrendezvények is, szóval zajlik az élet… – nyilatkozta Kovács Sándor.

MJ, BM, PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában