A nyírteleki temető fölött köröztek a sárkányrepülők

2019.08.22. 12:43

Nekrológ: A mennyországba szállt a sárkányrepülő-oktató

Nagyon sok ember nézte könnyes szemekkel pár héttel ezelőtt, ahogy a nyírteleki temető fölött köröztek a sárkányrepülők, tisztelegve szeretett barátjuk emlékének, akit utolsó útjára kísért a gyászoló tömeg.

Sok repülési óra volt a háta mögött

Elhunyt a sokak által szeretett sárkányrepülő-oktató, Labancz Imre.

Sok repülési óra volt a háta mögött

 

Imre Nyírtelek-Bedőbokorban született 1955-ben, Nyíregyházán géplakatosnak tanult, majd papíripari technikumot végzett, s évekig a papírgyárban dolgozott. 1982-ben megnősült, két lánya született, 2018-ban világra jött unokája, Flóra, akivel sajnos már nem sokat tudott játszani, mert hirtelen, szinte 4-5 hónap alatt végzett Imrével korunk gyilkos betegsége.

Aki csak ismerte, jól tudta, hogy neki a sárkányrepülés jelentett mindent. Már nagyon fiatalon elkezdett hódolni ennek a szenvedélynek. Rengeteg embert oktatott a sárkányrepülésre, sokan megjelentek közülük a temetésen, megköszönve a felejthetetlen éveket.

A nyíregyházi klub tagjaként nemcsak magának, hanem nagyon sok társának készített saját kezűleg sárkányt. (A repülőklub tagjai szerint szinte minden repülőt ő épített meg, vagy nagy része volt azok elkészítésében.) Nagy tapasztalattal rendelkezett, és ezt sok szeretettel osztotta meg azokkal, akik érdeklődtek ez iránt az érdekes és nem kevéssé veszélyes sport iránt.

Imre életében nagy szerepet játszott az Isten iránti elkötelezettsége is. Buzgó hívő volt, reméljük, hogy a szeretett Istene befogadja hívei közé. Nyugodjék békében.

- Szerettei -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában