Salakmotor

2019.09.13. 10:05

Roland értékes negyedik helye Terenzanóban

A felhőszakadás nem hiányzott az olasz bajnokin a vaspapucsosoknak, hamarosan jön a nagyhalászi verseny.

Kovács Roland (elöl) is indul majd a Florexim Kupán

Fotó: Mán László

Nem a július volt Kovács Roland hónapja. Pedig a Speed­wolf Debrecen vaspapucsosa kiváló formában várta a MACEC Kupa soros körét, amelynek a nagyhalászi ovál adott otthont. Pechjére az első futamában nagyot bukott, és kórházba kellett szállítani. Onnan saját felelősségére hazament, és úgy néz ki, hogy teljesen rendbe jött. Ezt bizonyítja, hogy az elmúlt hét végén Terenzanóban a negyedik helyen zárt az olasz bajnokság fordulóján.

Kovács Roland (elöl) is indul majd a Florexim Kupán
Fotó: Mán László

 

– Szombaton volt a verseny, az első futamban még indultam a kettes rajtszámmal, és másodikként két ponttal kezdtem – indította beszámolóját érdekelődésünkre Kovács Roland. – Utána lement még egy futam, majd leszakadt az ég, és vártunk vagy háromnegyed órát. Megkérdezték a szervezők, hogy mi legyen, mi pedig azt mondtuk, hogy csináljuk. Nem ment rosszul, mert három futamot is megnyertem. Az utolsó köröm előtt számolgattunk, és kiderült, hogy egy pont elég a döntőbe kerüléshez, és ezt meg is szereztem. A fináléban a fehér starthely volt az enyém, ám kívülről nagyon rossz volt startolni, a piros és a kék volt a nyerő. El is mentek a többiek, mire a vagy harminckilós salakot sikerült felemelnem a karommal, már jóval előttem voltak. Húztam persze, hátha összeakadnak, de igazán nem akartam kockáztatni. Mindenki célba ért, így nekem a negyedik hely jutott. Ezzel elégedettek voltunk – tudtuk meg a remek vaspapucsostól.

A dobogóra végül csak taljánok állhattak, mert Nicolas Covatti nyert Nicolas Vincent és Paco Castagna előtt. Volt még egy magyar induló is, Fazekas Dennist kétszer intették le másodikként, kétszer motorhiba miatt esett ki, egyszer pedig a negyedik lett.

Megérdemelt nyaralás

Kovács Roland megérdemelt nyaralását tölti Thesszalonikiben. Ott értük utol telefonon, és az előbbiekhez még azt is hozzátette, hogy legközelebb az augusztus huszadikáról elhalasztott debreceni versenyen indul, majd október 12-én jön Nagyhalászba. Ekkor rendezik a Florexim Kupát, amelyen mellette Fazekas Dennis, Magosi Norbert és Bárány Márk is rajthoz áll. Meg jó néhány igen jegyzett külföldi motoros.

ML

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában