NB I.

2019.10.26. 19:21

Egyet hintett Henty a Kisvárdának

A Puskás Akadémia először nyert a Kisvárda ellen.

Két ünnepeltet köszöntöttek szombaton délután a Várkerti Stadionban. Az élvonalbeli focimeccs előtt az olimpiai bajnok, az újpesti nagy csapat egyik oszlopos tagja, a napokban hetvenedik szülinapját ünneplő Nagy László egy mezt kapott Bíró Gábor kisvárdai önkormányzati képviselőtől. Ezt követően a Várkerti Vitézek ajándékozták meg Lucast, aki Kaposváron a százötvenedik meccsét játszotta kisvárdai színekben.

Aztán elkezdődött a találkozó, amelyen a Puskás Akadémia volt a Kisvárda Master Good ellenfele. Amolyan kezdésként mindkét kapu előtt adódott egy-egy helyzet, aztán zömében a két tizenhatos között pattogott a labda. Sok volt a hiba mindkét oldalon a játék nem hozta tűzbe a drukkereket.

Szünetben váltásra szánta el magát a kisvárdai stáb és egykori csapat ellen a pályára küldte Tischler Patrikot.

Valamelyest lendületesebb lett a játék, igaz egyre hűvösebb lett a levegő. Jó negyedóra elteltével a vendégek s cseréltek és pályára lépett Henty. Nem sokkal később rezdült Felipe hálója, a vendégek mégsem örülhettek, mert Sós lesről indulva lőtt a kapuba. Újabb cserék jöttek felpezsdült a meccs. Egy formás hazai akció végén Cukalasz rosszul passzolt az ellentámadás végén pedig Henty büntetett. A felcsútiak csatára nem sokkal később végleg eldönthette volna a meccset, elszórakozta a nagy ziccert. A hajrában Grozav szabadrúgását védte Hegedűs Lajos, aztán a játékvezető nem adott előnyszabályt a vendégeknek ezzel hiába kerültek volna helyzetbe. Az utolsó percek izgalmasak voltak a vendégek kapuja előtt ám nem sikerült a hazaiaknak egyenlíteni.

A nem túl nívós meccsen a kisvárdaiak focijából hiányzott a játék, a vendégek magabiztosabbnak tüntek és ők szerezték a három pontot jelentő egyetlen találatot. Ezzel bajnokin először nyertek a kisvárdaiak ellen. Sajnos.

Kisvárda Master Good-Puskás Akadémia 0-1 (0-0)

Várkerti Stadion, 2684 néző, v.: Bogár (Varga, Bornemissza).

Kisvárda: Felipe – Melnyik, Beriosz, Kravcsekó, Protics – Lucas, Cukalasz (Sassá, 84.)- Hugo Seco (Gosztonyi, 72.), Bumba, Kovácsréti (Tischler, a szünetben.) – Grozav. Vezetőedző: Dajka László.

Puskás Akadémia: Hegedűs – Szolnoki, Meissner, Hadzsics, Nagy – Knezevics (Spandler, 84.), Fülöp (Henty, 63.), van Nieff – Gyurcsó, Vanecek), Sós (Kiss, 81.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt.

Gól. Henty (79.).

79. perc: Szolnoki lőtt kapura, a labda mellé ment volna ám Henty lecsapott rá és 6 méterről a kapuba passzolt, 0-1.

Ezek is érdekelhetik