asztalitenisz

2019.10.17. 08:33

Elsőévesként bronzérem

Laskai Írisz a válogatottedzők javaslatára felnőttversenyen is asztalhoz állhat.

A hét végén Bükön rendezték a Bükfürdő-kupa I. osztályú utánpótlás-ranglistaversenyt. A megméretésen asztalhoz állt a NAC Nyíregyháza két versenyzője, Hanustyák Fanni és Laskai Írisz is.

A legjobb nyolc közé jutottak

Hanustyák Fanni egyéniben a serdülők között csoportját megnyerve jutott a főtáblára, ott azonban az első mérkőzésen búcsúzott. Az ifik között szintén a főtábla első mérkőzése volt számára a végállomás, párosban a soltvadkerti Müller Evelinnel a legjobb nyolc közé jutott.

Laskai Írisz

Laskai Írisz egyéniben az ifik mezőnyében egész nap egyenletes, jó teljesítményt nyújtva menetelt, végül az elődöntőben a későbbi győztes, Dari Helga állította meg, így a harmadik helyen végzett. Ez mindenképpen elismerésre méltó teljesítmény, hiszen ebben a korosztályban az első évét tölti. Párosban az ajkai Pad Franciskával az oldalán a legjobb négy közé jutásért estek ki.

Újabb verseny jön

Az ifjú tehetségre újabb feladat vár. Részt vesz a felnőtt Top12 kvalifikációs versenyen, amelyre a válogatott­edzők javaslata alapján négy utánpótláskorú versenyző is lehetőséget kapott az indulásra, köztük Laskai Írisz is, akinek ez lesz az első versenye a felnőttek között.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában