"Az más világ volt..."

2019.11.17. 09:35

A felejthetetlen emlékek, hangulatos kettős rangadók

Dajka László válogatott-mérkőzéseken, bajnoki találkozókon és kupadöntőn is játszott a Népstadionban.

Dajka Lászlónak kimagasló volt a fejjátéka

Forrás: ORULUNKVINCENT.BLOG.HU

Dajka Lászlót nagyon sok emlék fűzi a Népstadionhoz. A Kisvárda Master Good jelenlegi vezetőedzője huszonnégyszer volt válogatott, címeres mezben is pályára lépett a Népstadionban.

Dajka Lászlónak kimagasló volt a fejjátéka
Fotó: ORULUNKVINCENT.BLOG.HU

A Honvéd játékosaként ötször nyert bajnoki aranyat, 231 meccsen 56 gólt szerzett kispesti támadóként. Nemcsak kettős rangadókon játszott, hanem kupadöntőn is. Mint 1985-ben, amikor a Tatabánya ellen nyert a Honvéd. Annak az előmeccsén a Nagyecsed nyerte a Szabad Föld Kupa fináléját.

– Az más világ volt, másak voltak a körülmények, akkor még nem voltak a labdarúgók ennyire finoman becsomagolva – indította a beszélgetést az egykoron remekül fejelő, technikás támadó. – A nép­stadionbeli kettős rangadók előtt a szoborkertben együtt melegítettek be a csapatok, szurkolókkal körülvéve. A bemelegítés végére már olyan közel jöttek a drukkerek, hogy nem maradt hely mozogni. Nem volt szükség biztonsági őrökre.

Azok a Fradi elleni meccsek…

– A négy nagy, a Ferencváros, a Honvéd, a Dózsa és a Vasas játszotta a kettős rangadókat, megvoltak az állandó öltözők. A Fradi mindig a második meccsen lépett pályára a közönsége miatt.

– Nem is tudnék kiemelni egy meccset, vertük a Vasast, és én is szereztem gólt. A Fradi elleni derbik mindig hangulatosabbak voltak. Egy jeggyel két meccset lehetett megnézni, így nagyon sokan voltak, negyven-, ötven-, hatvanezren.

– Felejthetetlen, szép emlékek, ma már elképzelhetetlen és megvalósíthatatlan – így Dajka László.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában