Salakmotor

2019.11.21. 11:51

A salakmotorosok hazai ékszerdoboza

Jövőre U21-es Európa-bajnoki döntő lesz Nagyhalászban, és az egyik felnőttfinálét is megpályázták.

Az Európa-bajnoki Challenge izgalmas és színvonalas futamaira négyezren voltak kíváncsiak a Nagyhalászi Speedway Ringen

Fotó: Mán László

Ez egy remek esztendő volt. Így summázhatjuk a Nagyhalászi Speed­way Ring idei szezonját. Öt versenyen húzták a gázt, szórták a salakot igen jegyzett külföldi és hazai vaspapucsosok, a nézők parádés futamokat láthattak.

A legnagyobb durranást egyértelműen a felnőtt Európa–bajnoki Challenge jelentette, de nívójában alig maradt el ettől az U21-es Európa–bajnoki elődöntő és a MACEC Kupa nyitófordulója sem. A szezon a nyílt magyar egyéni bajnokság első fordulójával kezdődött, és az I. Florexim Kupával zárult. Közben nyílt edzésnapokat is tartottak, amelyeken hobbimotorosok és fiatalok tesztelhették tudásukat biztonságos körülmények között.

Sok munka van mögötte

– Valóban sikeres esztendőt zártunk, amiért sokat is tettünk – kezdte a szezon értékelését Albók József pályatulajdonos, a Nagyhalászért Motorsport Egyesület elnöke. – A versenyek közül rangjában kimagaslott a Challenge, amelyen a kontinens élvonalába tartozó versenyzőket láthatta a négyezer néző. Véleményem szerint az elit közvetlen utánpótlását jelentő U21-es verseny is magas színvonalú volt, a trónkövetelők jelezték, hogy készek az őrségváltásra. Hasonlóan remek versenyt hozott a MACEC Kupa és a szezon végén az előre be nem tervezett I. Florexim Kupa.

– A sikerek nem jöttek csak úgy, hiszen nagyon sokat dolgoztunk a pályán azért, hogy a szigorú nemzetközi előírásoknak megfelelő minőséget produkáljunk. Az időjárás párszor nem volt velünk, ám ekkor is kiváló állapotú ovál várta a versenyzőket. A munkatársaim többször is bizonyították, hogy magas színvonalon látják el feladatukat. Örömteli, hogy a nemzetközi szövetség delegáltjai mindig elégedettek voltak a látottakkal és a bizonyítványainkba jelesek kerültek. Néhány sajnálatos bukás után a komoly sérüléseket megelőző légzsákelemek cseréjét is normaidőn belül hajtottuk végre, és megfeleltünk a szigorú nemzetközi előírásoknak. A szakág hazai vezetői is elégedettek voltak a látottakkal, miként a pályánkat megtisztelő Sárfalvi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára vagy a versenyeinket megtisztelő dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

Köszönet a támogatóknak

– A pálya infrastrukturális fejlesztéseivel a terveknek megfelelően haladtunk, újabb lelátókra került tető, még komfortosabban szurkolhattak a nézők. Egyedül semmi sem megy, ezért köszönetet mondunk a főtámogatóinknak, a helyi vállalkozóknak, mindenkinek, aki valamilyen formában hozzájárult ahhoz, hogy színvonalas versenyeket rendezhessünk.

A mérce évről évre magasabb, az idei nívót nem lesz könnyű jövőre túlszárnyalni. Erre pedig megvan az esély, hiszen örömteli hírrel szolgált Albók József.

– A Challenge után Piotr Szymanski, a FIM Europe zsűrijének lengyel elnöke, a német Rene Schäfer, a FIM Europe versenyigazgatója és az ukrán Alex Lyatosinsky, a FIM Europe döntőbírója egyaránt elismerően nyilatkoztak, ez megfelelő motivációt adott arra, hogy két rangos versenyt is megpályáztunk. Az már biztos, hogy szeptember 12-én Nagyhalászban lesz az U21-es Európa–bajnokság döntője. És van még ettől nagyobb hír is, hiszen előrehaladott tárgyalásokat folytatunk azért, hogy a felnőtt Európa–bajnokság döntőjének négy állomása közül az egyik szintén Nagyhalászban legyen. Ez lenne jövőre a két kiemelt találkozó, de szeretnénk még más versenyeket is rendezni, például jön majd a II. Florexim Kupa – így Albók József.

A salakmotorozást kedvelők mi mást mondhatnának: úgy legyen!

Salakmotor

Nagyhalászi Speedway Ring idei versenyei

Április 13: Nyílt nemzeti egyéni bajnokság

Május 25: Felnőtt Európa-bajnoki Challenge

Július 6: U21-es Európa-bajnoki elődöntő

Július 21: MACEC Kupa nyitófordulója

Október 12: I. Florexim Kupa

ML

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában