Fatum-Nyíregyháza

2019.12.13. 19:04

Oda a veretlenség

A listavezető kaposváriak legyőzték a Fatum-Nyíregyháza csapatát.

Fotó: Dodó Ferenc

A péntek tizenhárom nem szerencsétlenséget hozott Genesis Francesconak, hanem a a nemzetközi szövetségtől azt a hírt amire már régóta várt. A venezuelai születésű, de évek óta Nyíregyházán élő játékos immár nemcsak magyar állampolgár, hanem a röplabdában is magyarnak számít. Így várhatta a pénteki meccset, amelyen a listavezető Kaposvár volt a Fatum-Nyíregyháza vendége a Continental Arénában.

Tudott, hogy a két együttes keddi kupameccsen nagy csatát és végül aranyszettes hazai sikert hozott. A kaposváriak nem utaztak haza, hanem Nyíregyházán töltötték az időt és várták a visszavágás lehetőségét. Nagy nap ide, nagy nap oda, a hazaiaknál a szlovák válogatott Barbora Kosekova kezdett feladóként és pályára lépett a bolgár Ralitsa Vasileva is. Az első etap kiegyenlített küzdelmet hozott, a mieinket nem tudták úgy megejteni a kaposiak, mint a kupameccsen. Inneh-Vaga Elizabet és Olena Lymareva bombáival és a hajrában meggyőző teljesítménnyel sikerült előnyhöz jutni.

 

A második szettet a vendégek kezdték jobban és ami ritka, még a liberójuk Szpin Renáta is pontot szerzett alkarossal. Aztán felzárkóztunk (5-6) de ezután sok hibával játszottak a mieink, amiket rendre kihasznált a somogyi csapat. Tóth Dalma amolyan második liberóként is pályára lépett , ám ez sem segített. Sajnos sokáig tartott a rövidzárlat, a játszma végéig, így egalizáltak Lorena Sipicék.

A folytatásra sem a magas színvonal volt a jellemző, az haladt szaporábban, aki kevesebbet hibázott. Sajnos a játékrész derekáig a vendégcsapat volt. Victoria Pilar is pályára lépett, majd a hibás érintését kifogásoló Lymareva kapott sárgalapos figyelmeztetést. Nem sokkal később hasonlót kapott a vendégekénél Sara Klisura. Olyannyira felhúzta magát, hogy vezérletével már a második szettet nyerték meg a kaposiak. Ekkor vált bizonyosság, hogy a bajnokság során először veszti pontot a Fatum.

A negyedik felvonásban egyre nagyobb lélektani fölénye kerültek a somogyiak. Négypontos vendégelőnyél (8-12) pályára lépett Genesis és Molly Lohmann ám ez sem zavarta meg a vendégeket, akik egyre magabiztosabb játszva megnyerték a szettet és a meccset is. Ezzel egy újabb szép bajnoki győzelmi sorozat szakadt meg. Keseregni nincs idő, hiszen kedden jön a CEV-kupa visszavágója.

Röplabda: Női Extraliga

Fatum-Nyíregyháza-Kaposvár 1:3 (19, -13, -22, -18)

Continental Aréna, 1000 néző, v.: Horváth, Árpás.

Nyíregyháza: Limareva 15, Lászlop 1, Inneh-Varga 12, Vaszileva 6, Pintér 6, Koseková 1. Csere: Tóth F. (liberó), Szabó, Tóth D. Victoria 5, Lohman, Francesco. Vezetőedző: Hollósy László. Kaposvár: Szűcs 9, Sipic 8, Matics 5, Kliszura 12, Djurics 9, Tálas 6. Csere: Szpin (liberó) 1, Hegyi, Kalmár, Németh. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.

1. játszma (23 perc): 2:0, 3:5, 8:6, 11:8, 13:13, 16:14, 20:17, 24:18. 2. játszma (19): 2:5, 5:6, 6:13, 7:18, 9:21, 12:22. 3. játszma (27): 2:0, 3:4, 5:7, 10:10, 10:14, 14:19, 18:19, 19:23, 22:23. 4. játszma (22): 2:2, 4:6, 7:7, 8:14, 9:16, 12:20, 15:22.

Hollósy László: – Nem dőlt össze a világ. Nyilván szerettünk volna nyerni, de ha nagyon őszinte vagyok, már a jövő keddi, Targoviste elleni mérkőzésre készülünk. Azt hiszem, a továbbjutásunk a kupában többet ér, mi annak örülünk. Gratulálok a Kaposvárnak, megérdemelten nyert!

Szasa Nedeljkovics: – A három nap alatt egymás ellen játszott két meccs között a jelek szerint mentálisan mi frissítettünk jobban. Az első szettben is inkább mi vezettünk, de elrontottuk a végét, a következő három játszmában viszont végig a kezünkben tartottunk az irányítást, és örülök, hogy ezt az évet ilyen győzelemmel zártuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában