Asztalitenisz

2020.01.15. 15:51

Remek évet zárt Dorottya

Tavaly sokat fejlődött a játéka a világbajnoki címet nyerő nyírbátori versenyzőnek.

Tölgyes Dorottyának az elmúlt évben sokat erősödött a fonákja

Forrás: ITTF.COM

Fotó: Claude Sibenaer

A múlt évben utolsó idényét töltötte a serdülők között Tölgyes Dorottya. A nyírbátoriak versenyzője több fronton is helytállt, és szép eredményekkel búcsúzott korosztályától.

Feszített tempóban

– Valóban sűrű éve volt Dorottyának, folyamatosan játszott a női Extraligában, a férfi NB II.-ben, ezenkívül rendszeresen részt vett a hazai, valamint a nemzetközi serdülő- és ifjúsági versenyeken. Egyedüli magyarként bekerült az ITTF tehetséggondozó programjába, melynek részeként Bangkokban és Luxemburgban töltött egy-egy hetet, majd Lengyelországban tíz napot. Nagy körültekintést igényelt ezek megszervezése, hiszen még az iskolai kötelezettségeinek is eleget kellett tennie – tekintett vissza Csekő Sándor, a Nyírbátori ASE szakosztályvezetője. – Legnagyobb sikere az Európa-válogatottal nyert világbajnoki címe, ahol tartalékból lépett elő főszereplővé, és nála előrébb rangsorolt ázsiai versenyzőket sikerült legyőznie. Az év többi versenyén is hozta a tőle elvárhatót, egyedül az Európa-bajnoksággal kapcsolatban lehet némi hiányérzetünk. Ott egy orosz védőjátékossal nem bírt, mert itthon nincs ilyen kaliberű partner, akivel gyakorolhatott volna. Serdülő egyéniben megnyerte a Budapest-bajnokságot, ifiben a magyar bajnokságon második lett, a serdülő Top 24-en szintén az élen végzett, így összességében elégedettek lehetünk a teljesítményével – összegzett a szakosztályvezető.

Az ifik között is bizonyított

Dorottya ebben az évben már az ifik között indul, ez új és nehezebb kihívásokat tartogat számára.

– Azt gondolom, hogy itthon nem lesz visszaesés az eredményeiben, hiszen már serdülőként is rengeteg ifiversenyen indult és rendre az élmezőnyben végzett. A szombathelyi magyar nemzetközi versenyen is a legtovább jutott a magyarok közül.

– A tavalyi évben stabilabb lett a játéka, sokat erősödött a fonákja, javult az adogatása, ami alapja az ő gyors és agresszív stílusának. Kicsit közelebb játszik már az asztalhoz, ami a magyar mezőnyben elég, de szeretnénk még közelebb vinni, hogy a nemzetközi versenyeken is eredményesebb lehessen – mondta Csekő Sándor.

– Véleményem szerint jó évet zártam, az európai ranglistán folyamatosan az első négy között voltam, és fontos versenyeken sikerült nyernem. Ezek közül kiemelkedik a csapatvilágbajnoki aranyérem, amelyen az elődöntőben és a döntőben sikerült nagyon jól játszanom. Az ostravai Európa-bajnokság sikerülhetett volna jobban is, sajnos az orosz védőjátékos meglepett a nyolcaddöntőben. Viszont a román Singeorzannal párosban a tizenhat közé jutottunk, vele a következő években szép eredményeket érhetünk még el. Nagyon örülök, hogy bekerültem a nemzetközi szövetség programjába, mert az általuk szervezett edzőtáborokban ázsiai játékosokkal tréningezhetek, amely jól szolgája a fejlődésemet – fűzte hozzá Tölgyes Dorottya.

Az ifjú tehetség január végén a Budapest-bajnokságon áll először asztalhoz új korosztályában.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában