Kisvárda Master Good

2020.04.22. 07:48

Az elején bizony igencsak da-da-dadogott a la-labda

A kisvárdai focisták is a második, kis csoportos fokozatba léptek, és nagyon várják a folytatást.

Lucasék már nagyon várták, hogy a labda is előkerüljön

Forrás: KM-archív

Fotó: Pusztai Sándor

Néhány focicsapat már a különleges felkészülés második fokozatába lépett. Az elsőt a nyári és téli szabadságok alatt megszokott egyéni edzésterves szakasz jelentette, a megszokottól azért keményebb előírásokkal. Aztán jött a második lépcső, az úgynevezett kis csoportos foglalkozások. Ezt vezették be már az elmúlt héten a Kisvárda Master Good élvonalbeli együttesénél is.

Lucasék már nagyon várták, hogy a labda is előkerüljön
Fotó: KM-archív

– Le a kalappal a játékosok előtt, parádés az, amit hozzáállásban és teljesítményben is beleraknak – kezdte érdeklődésünkre az elmúlt időszak értékelését Bódog Tamás, a Kisvárda Master Good vezetőedzője. – Nem látom senkin azt, hogy feladná vagy morogna, pedig nem egyszerű most, ennél nehezebb szituációt nehéz lenne elképzelni. A játékosok szó nélkül végzik a gyakorlatokat, és várják a folytatás lehetőségét. Mindenkinek rossz ez, labdarúgónak, edzőnek, az egész szakmai stábnak egyaránt.

Nagyon fontos a technika

– Szakmailag abból a szempontból jobb, mint a korábbi időszak, hogy csoportokban tudnak dolgozni, és nem csak az erőnlét fokozásával foglalkozhatunk – folytatta Bódog Tamás. – A technikai rész is nagyon fontos, az egyből kitűnt, hogy nem láttak labdát két hétig, bizony gyakorta dadogott rendesen mindenkinél. Az tény, hogy ez a technikai rész szükséges ahhoz, hogy ismét belerázódjunk a közös munkába.

– Nagy előny, hogy csoportban dolgozunk, természetesen betartva a biztonsághoz elengedhetetlen útmutatásokat.

– Ügyelünk a távolságtartásra, rendszeresen fertőtlenítjük a kezünket. Csapatként sokkal egyszerűbb dolgozni, a hangulat is jobb. Viszont el kellene már dönteni, hogy miként tovább, és mikortól. Amennyiben nincs kitűzve egy határidő, sokkal nehezebb tűzben tartani a játékosokat. Sokáig kis csoportban sem lehet edzeni, mert a taktikai gyakorlásokat is el kellene majd kezdeni.

A stáb hosszú napjai

– A hét további napjain is marad az edzésforma. Ez alapján délelőtt fél tízkor kezdünk, és három-négy csoportban gyakorlunk a már említett biztonsági előírások betartásával. Ezenkívül van még otthoni tréning is, amikor futómunkát kell végezni. A csoportok csúsztatva érkeznek, és igyekszünk minden turnusnak ugyanazt leadni a szakmai stáb tagjaival.

– Ez azt is jelenti, hogy nekünk hosszabb a munka, általában három-négy óráig is kinn maradunk. Ez kicsit fárasztó, de legalább nem kell otthon ülni – így Bódog Tamás.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában