Mennyei megyei

2020.04.23. 10:18

Két osztályt ugrana a Spartacus II.

Öt megye kettes gárda adott be licencet az első osztályra.

A fekete mezes Nyírgyulaj az NB III.-ra adta be kérelmét

Forrás: KM-archív / Pusztai Sándor

Fotó:

A Tiszántúli Takarék megyei I. osztályú bajnokságban március közepén léptek utoljára pályára a csapatok, de a megyei másodosztályú gárdák sem játszottak azóta mérkőzést. A háttérben azonban folyik a munka, hiszen a klubok képviselőinek már a következő idényre is gondolniuk kell, így az induláshoz szükséges licencre is.

– Az MLSZ elnökségének határozata szerint a 2020/2021-es bajnoki évre vonatkozóan az NB III. és a megyei I. osztályú férfi felnőttbajnokságokban is kötelező nevezési feltétel az amatőr licenc megszerzése. A megyei első osztályú részvételhez szükséges amatőrlicenc-eljárást az előírásoknak megfelelően március 10-én hirdettük meg csapataink felé – tájékoztatta lapunkat Kvaka Árpád, az MLSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei igazgatója. – A licenckérelem első lépésben a pályahi­telesítési kérelem benyújtásával kezdődött, aminek március 21-ig kellett eleget tenni. A határidőig huszonhárom megyei egyesületünk adta be a pályahitelesítési kérelmét.

– A licenceljárás következő lépcsőfoka volt az IFA rendszeren keresztül az amatőrlicenc-kérelem feltöltése a hozzá tartozó dokumentumokkal együtt április 10-ig. A kérelem beadásához csatolni kellett az adatlapot, az előző két idény és a következő szezon üzleti tervét, a szakmai tervet, valamint az egyesület 2019-es évi beszámolóját. Ezzel huszonkét egyesület élt, akik közül ketten (Kisvárda II., Nyírgyulaj KSE) az NB III.-ba adták be licencüket, míg egy egyesület menet közben jelezte, hogy mégsem kíván megye egyben indulni, így nem folytatja a licencbeadást – fűzte hozzá a megyei igazgató.

Elbírálták a kérelmeket

– A jelenlegi megyei élvonalbeli együttesek mellett, a másodosztályból a Kótaj, Rakamaz, Gyulaháza, Csenger, Jánkmajtis ötös adta be a licencet, illetve a jelenleg megye hármas Nyíregyháza Spartacus FC II.-es csapata is. Utóbbi gárda abban reménykedik, hogy hátha nem lesz tizenhat csapat, aki vállalja a megyei első osztályt, és akkor lehetősége lenne ott szerepelni.

– A kérelmeket elbíráltuk, akiknek hiányosságuk volt, azokat hiánypótlásra köteleztük, melynek határideje április 25. A kedd esti állás szerint mindössze négy egyesületnek van még kisebb hiánya, amit azt hiszem, meg fognak tudnak oldani az április 25-i határ­időig – zárta Kvaka Árpád.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában