asztalitenisz

2020.05.16. 08:43

Tölgyes Dorottyában ég a bizonyítási vágy

Az osztrák elitklub felkarolta a nyírbátori tehetséget.

A hónap elején a második szakaszába lépett a koronavírus elleni védekezés, amely szerint nézők nélkül, zárt körülmények között megengedett a sportrendezvények újbóli megtartása, valamint az edzéseken a részvétel.

Ennek értelmében, szigorú szabályok betartása mellett, Tölgyes Dorottya is folytatta a március közepén félbehagyott tréningeket. Az ifjú tehetség ezen a héten Harczi Zsolt vezetésével gyakorolt. A férfi asztalitenisz-válogatott egykori szakvezetője jelenleg a Froschberg Linz akadémiájának a vezetőedzője.

Az osztrák ligában szerepelhet

– Az osztrák klub Európa egyik legjobb utánpótlás-nevelő klubja, ahol a kontinens legjobb serdülő és ifjúsági korú játékosait gyűjtik össze, és Harczi Zsolt vezetésével szisztematikusan fejlesztik és építik fel őket – mondta Csekő Sándor, a Nyírbátori ASE szakosztályvezetője.

Számukra nem ismeretlen Tölgyes Dorottya, ismerik az eredményeit, és tisztában vannak azzal, hogy korosztályának egyik legtehetségesebb játékosa, februárban el is töltött már náluk öt napot.

Ezután merült fel annak lehetősége, hogy Dorottya náluk folytassa pályafutását, és ezért jött el hozzánk Harczi Zsolt, hogy edzéseket tartson neki, s megbeszéltük az együttműködés lehetőségeit.

Végül arra jutottunk, hogy Dorottya egy hónapban tíz napot fog eltölteni Ausztriában, a klub állja a kinttartózkodásának és az utazásának teljes költségét, Dorottya pedig az edzések mellett az osztrák csapatbajnokságban szerepel.

A korosztályos nemzetközi, illetve magyar versenyeken Magyarországot és Nyírbátort fogja képviselni, csapatban viszont nem fog asztalhoz állni sem az NB II.-ben, sem a női Extraligában. Óriási lehetőség ez számára, hiszen folyamatosan korosztálya elitjével készülhet együtt.

Nem egyedi út ez, hiszen évekkel ezelőtt Majoros Bence is ezt az utat választotta, mikor Ausztriába tette át székhelyét, azóta is Ochsenhausenben edz, és az évek alatt rengeteget fejlődve hazánk első számú férfi játékosává lépett elő – fogalmazott Csekő Sándor.

– Hétfőn érkeztem Nyírbátorba, azóta együtt dolgozunk. Dorottya játékát és eredményeit kis kora óta figyelem. Fejlődése töretlen volt, és ennek kapcsán fogalmazódott meg bennünk az együttműködés lehetősége.

Nálunk abszolút profi körülmények között készülhet, és csak az asztaliteniszre kell majd koncentrálnia.

Korosztálya legjobbjaival gyakorolhat nap mint nap, amely inspiráló lehet számára.

Az első időszakban nem az eredmény lesz a legfontosabb célunk, hogy olyan játékost faragjunk belőle, akire a későbbiekben számíthatunk majd a Bajnokok Ligájában induló együttesünkben – mondta Harczi Zsolt.

Családias légkör

Tölgyes Dorottya érthető lelkesedéssel beszélt a lehetőségről.

– Februárban már úgy jöttem haza, hogy mindent meg fogok tenni azért, hogy ott folytathassam. Linzben nagyon profi körülmények között gyakorolhattam, és a légkör is olyan családias volt mint itthon, Nyírbátorban.

A kialakult helyzet miatt azonban az utóbbi időben nem tudtam olyan intenzitással edzeni, ezért a héten minden edzésen alaposan elfáradtam. Remélem, hogy szeptemberig normalizálódnak az állapotok, alig várom már a kinti munkát – mondta Dorottya.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában