darts

2020.06.17. 07:53

Az NYDC-nél újra dartsnyilat ragadtak

Pénteken folytatódik a klub saját rendezésű versenysorozata.

A Nyíregyházi Darts Club tagjai épphogy elkezdtek versenyezni, amikor márciusban a fokozódó vírushelyzet miatt az egyesületnél is megállt az élet, tavasszal több verseny is elmaradt.

- Nehéz volt a tagjaink számára is az elmúlt több mint két hónap, mert a klubhelyünk zárva volt, és sokáig enyhítések ellenére sem nyithatott ki.

A mottónk az volt, hogy „maradj otthon, dartsozz otthon, gyakorolj otthon”

- mondta el lapunknak Kára Zoltán az NYDC elnöke.

- A saját szervezésű NYDC-bajnokságból csupán egy fordulót tudtunk megtartani februárban, pénteken viszont végre megrendezhetjük a második kört.

Idén átszerveztük a sorozatot, ami jó döntésnek bizonyult, mert kiemelkedőnek számító harmincnyolcan ragadtak nyilakat az első fordulóban.

Mivel fontos a népszerűsítés, a versenyre bárki nevezhet, persze elvárjuk, hogy a táblát azért találja el a játékos.

Ezzel nem is volt probléma, jó hangulatú és színvonalas versenyt rendeztünk.

Az említett viadalon a szomszédos megyéből is érkeztek játékosok, 14 darab 180-as kört és tíz magas kiszállót hozott, ám ennél is rangosabb verseny a Magyar Dartsszövetség szervezésében a Magyar Dartsliga, amiben igazolt vagy amatőr versenyengedéllyel rendelkező játékosok dobálhatnak.

Az amatőr versenyengedélyhez a játékosnak nem kell klubtagnak lennie, de az engedélyt csak klubon keresztül tudja igényelni.

Az NYDC a Dartsliga kelet-magyarországi régiójában szerepel, a viadal harmadik fordulóját a nyíregyházi klub rendezte meg. A versenysorozatból három forduló maradt el a vírus miatt, a következő körre júliusban következhet.

MK

Címkék#nydc#darts

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában