Nagy terveik vannak

2020.06.11. 15:13

Őszig fél gőzzel „tekernek” a nyíregyházi diákok

Bár minden rendezvényüket el kellett halasztani, ez nem jelenti azt, hogy nem készülnek semmivel.

A Tekerd csapata a Jósa András Múzeum Szinyei-napján

Forrás: MW-archív

Hónapok óta dobozokban várják az építőkockák, hogy a Tekerd csoport tagjai végre kreatív képek formájában adjanak nekik új életet. A nyíregyházi Wesselényi-középiskola tanulóiból összeállt csapat jelenleg kényszerpihenőn van, de ez nem jelenti azt, hogy ne lennének nagy terveik a jövőre nézve.

Kapcsolatban maradtak

– Januárban a félévi jegyeikre koncentráltak a diákok, majd elkezdtük szervezni a programjainkat, de mire megkaptuk a megfelelő kockákat és elkészültek a keretek az iskola műhelyében, hazánkat is elérte a vírus – mondta el lapunknak Hudák Zsolt, a Tekerd csoport vezetője.

A szabolcsi diákok több projektet is terveztek májusra, júniusra és júliusra, például a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvánnyal együttműködve több általános iskolába is elvitték volna az alkotás örömét. Mint ahogyan minden rendezvény elmaradt vagy későbbre tolódott a koronavírus miatt, a Tekerd-programok is új időpontra várnak. Folyamatosan tartják a kapcsolatot mindazokkal, akikkel közös projektjeik vannak, és ha minden jól megy, akkor szeptembertől megvalósíthatják terveiket.

– Az már biztos, hogy a nyáron sehova nem fogunk menni, de a srácok nagyon szeretnének alkotni valamit, hiányzik nekik a kreatív időtöltés. Ha lesz rá lehetőségünk, és megkapjuk a szükséges engedélyeket, a közeljövőben korlátozott létszámmal újra meglátogatjuk a műhelyünket. Van egy projektünk, amibe nagyon jó lenne végre belevágni, már csak a kép alkotójának hozzájárulására várunk, hogy megépíthessük. Ennek a környezetvédelem lesz a témája, ami talán furcsa lehet, hiszen műanyaggal dolgozunk, de erre is megtaláltuk a megoldást: a kép egy részét újrahasznosított elemekből építjük majd, olyan „bedarálásra” váró kockákból, melyeket másra már nem használnának fel.

Hudák Zsolt arról is mesélt, hogy a csapat tagjaiban a leállás alatt megfogalmazódott az igény, hogy ne csak a különböző programokhoz építsenek, hanem saját maguknak, pusztán szórakozásból.

A Tekerdről nemrég dokumentumfilm készült, amely annyira friss, hogy még maguk a diákok sem látták, azonban a tervek szerint hamarosan megnézhetik.

NA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában