tenisz

2020.06.19. 07:28

Ranglistapontokért teniszeznek

Párosokban még lehet jelentkezni a Marso Tenisz Centrum versenyére.

A néhány hete még a Marso Tenisz Centrum pályái fölött tornyosuló sötét fellegek kezdenek eloszlani. Akkor nagy volt a bizonytalanság, ám a járványügyi helyzet annyit enyhült, hogy immáron a harmadik versenyére készül a centrum.

Május végén volt a Manager Open, az elmúlt hét végén a fiataloknak egy háziverseny. Péntektől pedig tizenkét esztendő után ismét országos szenior-teniszversenyt rendeznek Nyíregyházán.

A Marso Tenisz Centrum szervezésében következik a Sóstói Erdő Kupa, amely a Szövetség a Magyar Veterán Teniszezőkért idényt nyitó ranglistaversenye is egyben.

A szervezők bíznak benne, hogy a háromnapos találkozó visszaidézi majd a kilencvenes évek végén kezdődött és hagyományosan akkoriban minden évben megrendezett verseny vidám hangulatát.

Vacsora, zenés mulatság

A szenior szó jelentése a sportban felnőtt versenyzőt, otthon pedig a család legidősebb tagját jelenti. Az előzetes elképzeléssel szemben ezeken a bajnokságokon azonban nem csak szépkorúak versenyeznek.

A Sóstói Erdő Kupán minden 35. életévét betöltött teniszező indulhat. A korosztályos bontások 5 évente egészen 80-ig vannak, így garantált, hogy minden nevező hasonló korú társai körében indulhat egyéni, páros sőt akár vegyes páros versenyszámokban.

Igaz, az egyéni nevezés már lezárult, a férfi, női és vegyes páros számokra még lehet nevezni szombat reggel 9-ig a Marso Tenisz Centrumban. A tervek szerint egyesben hatvanan, párosban várhatóan harmincan indulnak.

A szervezésben is nagy szerepet vállaló Pázmándi József egyesben is indul, párosban pedig Káplán István lesz a társa.

A rendezők a díjak mellett mindenkit vendégül látnak egy finom vacsorával és zenés mulatsággal a klubban a szombati versenynap után.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában