Autósport

2020.06.26. 08:54

Szezonkezdésre kész a RabócsiRing

Nemzetközi versenyek ralikrosszban, driftben és raliban.

Két rangos ralikrosszfutam lesz az idén

Forrás: Mán László archív

A máriapócsi RabócsiRing történetében még nem volt olyan majd fél esztendő, mint ez a mostani, hogy ne rendeztek volna versenyt. A technikai sportágak hazai fellegvára a különböző szakágak versenyeinek ad otthont évről évre. A járványhelyzet sajnos átírta az idei versenynaptárakat, és eddig csak nézők nélkül gokartozhattak az aszfaltcsíkon, vagy tesztelhettek versenyautókat. Szerencsére ez hamarosan már a múlté.

- Eddig három verseny maradt el az eredeti időpontjában – kezdte érdekelődésünkre ifjabb Rabócsi Tibor, a RabócsiRing ügyvezetője. – Ralikrosszban a húsvéti és pünkösdi versenyek illetve májusban egy drift találkozó. Ezeket az egyik kivételével megrendezzük, csak más időpontba.

- Ami a ralikrosszt illeti, végül öt fordulós lesz az országos bajnokság és így nem lehet eredményt eldobni. Két-két forduló lesz a Kakucsringen és a RabócsiRingen, egy pedig az ausztriai Greinbachban. A kezdés júliusban a KakucsRingen lesz, a második fordulónak mi adunk majd otthont, miként októberben a zárónak. Az augusztusi Totál Kupa és az októberi Matador Kupa egyben a Közép-európai Zóna Kupa fordulója is lesz, tehát mindkettő nemzetközi viadal. Az eredeti versenykiírásban három futam lett volna nálunk, végül kettőt rendezünk ám mindkettő nemzetközi viadal lesz. Természetesen mindkét találkozón az országos amatőr bajnokság indulói is rajthoz állnak, ez a sorozat idén két fordulós lesz.

- És az év végére marad a nagy durranás, a rlai Európa-bajnokság magyarországi versenye, a szuperspeciálnak ismét a RabócsiRing ad majd otthont folytatta ifj. Rabócsi Tibor. – Az első idei versenyünk július közepén lesz a driftesek hagyományos viadala, ez így volt az eredeti naptárban is. Miként az eddig mindig nagy sikerű és jegyzett Matador Trackwod Drift Fezstivál.

- Ami jó hír, hogy a pandémia nem szegte kedvét a versenyzőknek a nevezések alapján úgy nézi ki, hogy szinte mindenki már nagyon várja a szezonkezdést. Így izgalmas és jó versenyekre van kilátás ralikrosszban és driftben egyaránt. Egyébként az igen népszerű amatőr gokartbajnokságot is megrendezzük, ismét lesznek motoros és autós napok, a RabócsiRing kapuja nyitva lesz mindneki számára. -így ifj. Rabócsi Tibor.

Ralikrossz, drift

Ralikrossz országos bajnokság

1. forduló. Július 10-12 Kakucsring

2. forduló, augusztus 8-9 RabócsiRing

3. forduló augusztus 22-23 Greinbach

4. forduló Szeptember 10-13: Kakucsring

5 forduló Október 10-11 RabócsiRing

Drift a RabócsiRingen

Július 17-17: Drift Games Hungary, Ladaracing All Stra Gala és Kilenccsel Előre Kupa

Augusztus 21-22: Trackwood Matador Drift Fesztivál

Rali

November 6: Rally Hungary szuperspecial

ML

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában