Labdarúgás

2024.06.12. 19:01

Kettős győzelemmel NB III-as a Mátészalka!

Idegenben is remekelt a Mátészalka

Fotó: egyesület

A Mátészalkának szerda délután az utolsó lépést kellett megtennie az NB III felé. Mint ismert, a szatmáriak szombaton kiváló meccsen verték még osztályozós ellenfelüket, a Dunaharasztit, ráadásul a párharc első összecsapása hazai góllal zárult, így vármegyénk csapata kétgólos előnnyel utazhatott a visszavágóra.

A Pest vármegyeieknek az első perctől nyomniuk kellett és nem is bíztak semmit a véletlenre, a sokadik beívelés után, a 4. percben betalált az első mérkőzésen is eredményes Szabó Bence. Az ijesztő percek szerencsére csak egy gólt eredményeztek, hamar magukhoz tértek a szalkaiak, akik negyedórához érve már kiegyenlítetté tették a játékot. Ebben nagy segítségükre volt a lelkes vendégtábor, amely sokszor hazai pályát teremtett a csapatának.

Ahogy nyugodtabbá vált a Mátészalka, úgy egyre többet birtokolta a labdát, sőt, a 23. percben szép támadást vezetett, Toldi András egyedül maradt a kapuval szemben és egyenlített!

A mieink tartották a döntetlent, ha kellett, Szilágyi Patrik védett, de sem kellett főszereplővé válnia, mert a Dunaharasztiban nem volt elég erő és elképzelés, hogy helyzetek alakítson ki. A hazaiak reménye a 86. percben végképp szertefoszlott azzal, hogy emberhátrányba kerültek. A hosszabbításban már nem volt valós kérdés, a mátészalkai drukkerek önfeledten kiálthatták, hogy csapatuk NB III-as – az örömöt csak továbbfokozta, hogy az utolsó pillanatokban még Papp Csaba is gólt szerzett (1–2)!

A Mátészalka idegenben is sikert aratott, így kettős győzelemmel, 5–2-es összesítéssel megnyerte az osztályozót és feljutott az NB III-ba! 

Amennyiben vármegyénk minden, arra jogosult együttese elindul a harmadosztályú bajnokság következő kiírásában, úgy a szalkaiak mellett a Kisvárda II, a Sényő és a Nyíregyháza Spartacus II is a harmadik vonalban szerepelhet.

Labdarúgás: osztályozó az NB III-ért, visszavágó
Dunaharaszti MTK–Mátészalkai MTK 1–2 (1–1)
Dunaharaszti, v.: Szigetvári (Mohos, Ring).
Dunaharaszti: Gyatyel – Csizmadia (Kiss, 90+3.), Pesti, Kovács-Galavics, Landsmann (Quanaj, 62.), Vitányi, Bata, Szmola, Szabó, Kanizsai (Gosztonyi, a szünetben), Szalai. Edző: Ughy Márk.
Mátészalka: Szilágyi – Bodó G., Sárosi, Fenyőfalvi, Tangel (Tóth, 73.), Csáki (Magyari, 84.), Gergely (Lyáh, 79.), Bodó L., Hudák, Fejes, Toldi (Papp, 79.). Edző: Paulik István.
Gól: Szabó (4.), illetve Toldi (23.), Papp (90+7.).
Kiállítva: Pesti (86.).
A párharc győztese: a Mátészalka, kettős győzelemmel.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában