NB III.

2020.08.30. 11:00

Átmentenék a szerdai formát

A Sényő és a Kisvárda II. hétközi játéka is jó alap a vasárnapi bajnokira.

Vasárnap folytatódik az NB III.-as labdarúgó-bajnokság, ezúttal mindkét csapatunk, azaz a Sényő-Carnifex FC és a Kisvárda II. is hazai pályán játszik.

A Sényő jól ismeri soron következő ellenfelét, hiszen a Tállyával minden felkészülési időszakban megmérkőzik. Így tett másfél hónapja is, s idegenben 4–3-ra nyert Kapacina Kevin két, valamint Schmidt Péter és Lakatos László egy-egy találatával. Nincsenek rossz formában a Borsod megyeiek, három meccs óta veretlenek, s bár csak a tizennegyedik helyet foglalják el a tabellán, idáig egy ponttal gyűjtöttek kevesebbet, mint a Fiumei Viktor, Imrő László edzette együttes.

Eddig sem volt baj a játékkal

A sényőiek a megyei focibarátoknak kedvezve előbbre hozták a mérkőzésüket, és 17 órakor kezdenek, így az érdeklődők a Nyíregyháza Spartacus meccsére is odaérhetnek.

– Különösebben nem kell bemutatni egymásnak a két csapatot – mondta Imrő László.

– Egészen jó formában van a Tállya, a BVSC-vel ikszelt, a Balassagyarmatot megverte, amik figyelemre méltó eredmények. Szervezett, masszív csapat, amely nagyon kellemetlen stílusban focizik, de mi is szép eredményt értünk el szerdán (4–2 a Putnok ellen – a szerk.), bizakodva várjuk a mérkőzést. A hangulat jó volt a héten, reméljük, minél jobban sikerül frissíteni a társaságot. A hozzáállással és a mutatott játékunkkal eddig sem volt probléma, reméljük, azok az apró dolgok, amik Putnokon a mi javunkra döntötték el a mérkőzést, hazai pályán is a mi javunkra döntenek.

Pontosabb befejezések

A Kisvárda II. szerdán pontosan tért haza, Szabó Balázs csapata a mérkőzés végére létszámban megfogyatkozva Tiszaújvárosban játszott döntetlent (0–0). Vasárnap, negyedik hazai fellépésük alkalmával, ismét borsodi gárdával mérkőznek meg, a Sajóbábonyt fogadják a Várkerti Stadionban. A Sajóbábony a szabolcsi alakulathoz hasonlóan két győzelme mellett háromszor hagyta el vesztesen a gyepet, egyszer pedig döntetlenre végzett, legutóbb az Egertől kapott ki hazai pályán (0–1).

– Tiszaújvárosban a hátsó alakzatunk már rendben volt, stabilak voltunk, sikerült is gól nélkül lehoznunk a mérkőzést. Ez jó alapot adhat a vasárnapi összecsapásra – vezette fel a találkozót Szabó Balázs. –

Több mérkőzésüket is láttam, tudjuk, mire számíthatunk tőlük. Hazai pályán jobban megy nekik a játék, idegenben viszont sebezhetőek. Ha tudjuk hozni a legutóbb mutatott stabil védekezésünket, és a támadóharmadban kreatívan játszunk, valamint a befejezéseknél pontosabbak leszünk, akkor meglehet az első hazai győzelmünk.

Labdarúgás: NB III. Keleti csoport, 7. forduló

Vasárnap 17. Sényő-Carnifex FC–Tállya, Sényő, v.: Mencsik (Szarvas, Hovanecz). 17.30. Kisvárda II.–Sajóbábony, Kisvárda, v.: Horváth M. (Deme, Berendi). További mérkőzések: Mezőkövesd II.–Füzesgyarmat, Salgótarján–Gyöngyös, Tiszafüred–Jászberény, Balassagyarmat–DVTK II., Cegléd–Tiszaújváros, BVSC-Zugló–Hatvan, Eger–Putnok.

BB, MK

Ezek is érdekelhetik