NB III.

2020.08.12. 19:56

Újabb sényői gála, otthon kapott ki a Kisvárda (fotókkal)

Orosz Mátéék a vasárnapi hat gól után szerdán ötször találtak be.

Fotó: Pusztai Sándor

A Mezőkövesd II. felcserélte a Sényővel a pályaválasztói jogot, így a Fiumei Viktor, Imrő László edzette együttes szerda délután hazai pályán játszhatott az NB III. harmadik fordulójában. Nagy kérdés volt, hogy a matyóföldiek milyen összeállításban érkeznek, hiszen a nyitófordulóban lényegében ificsapattal álltak ki, múlt vasárnap viszont már voltak visszajátszói. A „kétfajta” csapat közül az előbbi érkezett, a tizenhét-húsz éves játékosok alkották a kövesdi csapatot, míg a sényőieknél először kezdett a tizenhét éves Barta Gábor.

Dekoncentráltan indította a meccset a fáradtnak tűnő hazai gárda, ám félnie nem nagyon kellett, a Mezőkövesd játékában sem volt benne a gól. A Sényő a sok hiba ellenére is irányította a játékot, fél óra elteltével pedig egyre nagyobb nyomás alá helyezte az ellenfelét, aminek meg is lett az eredménye, Szokol Zsolt a 37. percben befejelte Farkas Márk ívelését.

A második félidő hazai helyzettel kezdődött, és hamarosan újabb gól született: Lizák Bence, Lakatos László és Orosz Márk szép összjátékát utóbbi fejezte be közelről. A hatvanadik perchez érve teljesen szétesett a Kövesd: Orosz a kapust megelőzve az üres kapuba lőtt, majd Páll Zsombor rendkívül önzetlenül hozta kihagyhatatlan helyzetbe Lizákot, aki nem is hibázott, később az ő passzából lőtt szép kapásgólt Kapacina Valer. A Sényő a vasárnapi 6-1-es siker után szerdán 5-0-ra győzött.

A Kisvárda II. szempontjából a lehető legrosszabbul kezdődött a Jászberény elleni találkozó, hiszen Artem Odincov hiába védett az első helyzetnél, nem tudta megmenteni csapatát attól, hogy a vendégek már ötvenöt másodperc elteltével vezessenek. Huszonöt perccel később egyenlített a nagy csapatból visszajátszó, rendkívül aktívan futballozó Lazar Zlicsics, mégis a vendégek vonulhattak előnnyel a szünetre, mert nem sokkal az első félidő vége előtt Hodgyai László duplázott. A második játékrész elején is inkább a vendégek veszélyeztettek és a 65. percben be is állították a végeredményt – a Kisvárda 3-1-re kikapott.


Labdarúgás: NB III., Keleti csoport, 3. forduló

Sényő-Carnifex FC-Mezőkövesd II. 5-0 (1-0)

Sényő, 250 néző, v.: Muhari (Kurinka, Székely).

Sényő: Gagyi – Klepács, Bodó, Szokol, Hadházi, Fenyőfalvi (Fabu), Farkas, Orosz, Lakatos L. (Kapacina V.), Lizák, Barta (Páll). Edző: Fiumei Viktor, Imrő László.

Mezőkövesd: Rijabenko – Baranyi, Laczkó, Daru, Juhász (Horváth), Gíber (Fészki), Lénárt, Szeibert (Urbán), Lekli, Kovács D., Sike. Edző: Elek Norbert.

Gól: Orosz 2, Szokol, Lizák, Kapacina V..

Kisvárda Master Good II.-Jászberény 1-3 (1-2)

Várkerti Stadion, 250 néző, v.: Tóth T. (Kovács Z., Kövér).

Kisvárda: Odincov – Czene, Vass, Szimovics, Sikorszki – Zlicsics (Kirjuhin), Szőr – Himics (Czérna), Mihalik, Riznicsenko (Durueke) – Jelena. Edző: Szabó Balázs.

Jászberény: Bonica – Szemere, Torkos, Aranyos, Süttő – Lőrincz (Gergely) – Fekete O., Albert, Szöllősi (Szanyi), Pálinkás – Hodgyai (Fekete M., 54.). Edző: Németh Gyula.

Gól: Zlicsics, illetve Hodgyai 2, Albert.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában