kézilabda

2020.09.09. 08:26

A dobogóért szállnak harcba

A mátészalkai csapat új edzővel a kispadján vág neki a szezonnak.

A piros mezes Szalka és a sárga felsős Vitka is komoly célokért küzd

Fotó: KM-archív

Hosszú szünet után NB II.-es női csapataink hétvégén ismét bajnoki pontokért lépnek pályára. Ebben az idényben két megyénkbeli gárdáért szurkolhatunk, a Vitka SE mellett a Mátészalka tagja a mezőnynek. A Mátészalka új edzővel és átalakult kerettel vág neki a pontvadászatnak.

– A csonka szezont követő záróvacsorán elbúcsúztunk edzőnktől, Falcsik Miklóstól, helyére az eddig a csapat utánpótlásában dolgozó Drabik Péter került.

Ifik is a keretben

– Nyáron voltak változások a keretünkben, öten távoztak, négyen viszont érkeztek hozzánk, ezek közül ketten kettős igazolással játszanak nálunk, valamint Móré Judit, Szórádi Gréta és Czier Nikolett felkerült az ifiből – mondta Torma Tamás, a Mátészalka elnöke.

– Augusztus 3-án kezdtük meg a felkészülést egy kéthetes, napközis rendszerű táborban, ahol délelőtt és délután vettek rész a lányok egy-egy tréningen. Ezt követően naponta egy edzésen vett részt a csapat. Ezenkívül négy edzőmérkőzésen léptünk pályára, a Vitka SE-vel és a Hajdúböszörménnyel egyaránt kétszer mérkőztünk meg.

Az előző idényben a hatodik helyen fejeztük be a bajnokságot, ennél szeretnénk előrébb végezni, dobogóra várom a csapatot.

– Ha a sérülések elkerülnek bennünket, ezzel a kerettel képesek is lehetünk erre – zárta Torma Tamás.

A Vitka SE a bajnokság berekesztésének pillanatában az élen állt, mivel azonban nem hirdettek végeredményt, ezért az aranyérem nem került a nyakukba, ettől függetlenül edzőjük, Vakarcs Krisztina bajnokként tekint csapatára.

– Közel 3 hónapos kihagyást követően július 15-én álltunk ismét munkába. Az első időszakban a fizikális felkészítésre fektettük a hangsúlyt, majd fokozatosan előkerült a labda is. Próbáltunk minél több edzőmérkőzést is beiktatni a programunkba, hiszen sok volt a kihagyás, és az újonnan érkezőket is be kellett építeni a csapatba – mondta a Vitka SE edzője.

Kisvárdán edzőtáboroztak

Ezt követően a Vitka SE négynapos edzőtáborban vett részt Kisvárdán, ahol napi három tréning volt a penzum. A csapat hat felkészülési mérkőzést játszott, legutóbb szeptember 4-én a Füzesabonnyal mérte össze erejét.

– Jól sikerült felkészülésen vagyunk túl, azt gondolom, hogy ebben a szezonban is képesek leszünk megszerezni az első három hely valamelyikét – összegzett Vakarcs Krisztina.

BB


Játékosmozgás

Mátészalka. Távozott: Kiss Judit, Rozman Melinda, Balla Barbara, Kiss Brigitta, Kónya Laura. Érkezett: Gyökös Barbara, Toók Vivien, Ofra Zsófia (kettős igazolással), Hadas Panna (kettős igazolással).

Vitka SE. Távozott: Nagy-Lévai Zsófia. Érkezett: Lipécz Lívia, Jaksics Rebeka, Deák Eszter, Friebesz Luca Fanni, Repák Dóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában