mennyei

2020.10.15. 10:42

Példamutatás a megye kettőből

A sonkádi egyesületnél címerrel és mezszámmal ellátott maszkot hordanak a játékosok.

A sonkádiak saját maszkkal védekeznek

Fotó: egyesület

Manapság nehéz előre tervezni a sporteseményekkel, hiszen nemcsak a hazánkban, de világszerte is jellemző, hogy jóformán az utolsó pillanatig fennáll a veszélye a halasztásnak. Mint ahogy a civil emberekre, úgy a sportolókra is igaz, hogy magukért és egymásért is felelősek.

A sonkádiak saját maszkkal védekeznek | Fotó: egyesület

Így gondolkodnak a megyei másodosztályban szereplő Sonkádnál is. A második vonalban felkérésre indult egyesületnél igyekeznek minden szinten a lehető legprofibban működni, ennek egyik bizonyítéka az is, miként reagáltak a vírushelyzetre.

A játékvezetőkre is figyelnek

– A tévében láthatjuk, hogy a sportolók maszkban vannak a kispadon, a nézők is maszkban ülnek a lelátókon, de mi bárhova is megyünk játszani, nem látom az egyesületeknél, hogy egy pici törekvés is lenne a vírus elleni védekezésre – fogalmazott Homoki Endre, a sonkádi egyesület elnöke. – Pedig más sportágakban is folyamatosak a pozitív teszt­eredmények, elmaradnak a meccsek, és biztos vagyok benne, hogy a mi bajnokságunkban is hasonló eredmények születnének, ha elkezdenénk tesztelgetni. Ezért gondoltam úgy, hogy járjunk az élen, hátha példát tudunk mutatni.

Az öltöző területére már csak úgy léphetnek be a játékosok és a bírók, hogy előtte lefújjuk a kezüket fertőtlenítővel, de a kilincseket is fertőtlenítjük, és az is kiemelhető, hogy nálunk a játékvezetők külön WC-t és zuhanyzót használhatnak

– fejtette ki.

– Csináltattunk a játékosoknak címerrel és mezszámmal ellátott maszkot, ami amellett, hogy nagyon hasznos, felhívja a figyelmet, és jó is benne megjelenni. Azt vettem észre, hogy az ellenfelek is csodálkozva néznek ránk, a mi játékosaink pedig különösen örülnek ennek a gesztusnak, hogy kaptak maszkot, amiket használnak is.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában