ott vaaan...!

2020.10.08. 22:47

Siker Bulgáriában, még él az Eb-álom

Labdarúgó-válogatottunk négygólos mérkőzésen harcolta ki a továbbjutást.

Sz—fia 20201008 Labdarœg‡s EB p—tselejtez? Bulg‡ria Magyarorsz‡g Foto Nemzeti Sport Szab— Mikl—s

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Szabó Miklós

A magyar labdarúgó-válogatott az év eddigi legfontosabb mérkőzésén lépett pályára csütörtök este Bulgáriában.

A mieink keretében nem lehetett ott az utóbbi időszakban alapemberré váló Szoboszlai Dominik, míg a hazaiaknál a csapatkapitány, Georgi Kosztadinov volt kénytelen kihagyni az Európa-bajnoki pótselejtezőt.

Az első negyedórában nem alakult ki folyamatos játék, majd a 17. percben az első – és a félidőben az egyetlen – helyzetünket kihasználtuk: Szoboszlai hiányában a pontrúgásokat elvégző Kalmár Zsolt bal oldali szögletét a kapu elé berobbanó Willi Orbán sodorta a kapuba mellel. A szünetig a bolgárokról szólt a meccs, Gulácsi Péter egy távoli lövést és két nagy ziccert is bravúrral védett.

A második félidő elején megnyugtatónak tűnő előnyt szerzett a válogatottunk azzal, hogy Kalmár szabadrúgása a sorfalról a kapuba gurult, ám az 54. percben izgulhattunk, mert a játékvezető (elsőre) hazai tizenegyest ítélt. Lang Ádám könyökléséhez nem fért kétség, de a videobíró megmentette a mieinket: a bolgárok büntető helyett szinte a tizenhatos vonaláról lőhettek szabadrúgást, utóbb kiderült, fölé.

A 75. percben nyugodhattunk meg igazán, akkor Hangya Szilveszter bal oldali beadását, a középen üresen érkező Nikolics Nemanja befejelte.

A hajrában szépített Bulgária, de ez már nem osztott, nem szorzott, válogatottunk november 12-én a Romániát 2–1-re legyőző Izlanddal küzdhet meg az Eb-részvételért.

MK


Labdarúgás: Európa-bajnoki pótselejtező

Bulgária-Magyarország 1–3 (0–1)

Szófia, Vaszil Levszki Stadion, v.: Marciniak (Sokolnicki, Listkiewicz).

Bulgária: Iliev – Cicinho, Terziev, Bozsikov, Nedjalkov – Karabeljov, Malinov – Karagaren (Deszpodov, 57.), Nedelov (Jankov, 80.), Ivanov (Jomov (31.) – Kraev (Isza, 79.). Szövetségi kapitány: Georgi Dermendzsiev.

Magyarország: Gulácsi – Orbán, Lang, Szalai A. – Fiola (Botka, 82.), Sigér, Nagy Á. (Gazdag, 82.), Kalmár (Hangya, 70.), Holender (Nego, 69.) – Szalai Á. (Nikolics, 58.), Sallai. Szövetségi kapitány: Marco Rossi.

Gól: Jomov (88.), ill. Orbán (17.), Kalmár (46.), Nikolics (75.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában