megyei II.

2020.11.04. 07:53

Örülnek a nagyobb kihívásnak

A megye kettőben listavezető Nyírbátornál minden meccsből tanulnak valamit.

A zöld mezes nyírbátoriak támadásban és védekezésben is remekelnek

Fotó: Pusztai Sándor

A másfél éve megszűnt, akkor NB III.-as Nyírbátori FC helyett megalakult a városban egy új egyesület, a Nyírbátori LSE, ami azzal a szándékkal indult a megyei harmadosztályban, hogy minél hamarabb a lehető legmagasabb szintig küzdje fel magát.

A bátoriak az első évükben nem is tétlenkedtek, ám a szezon a koronavírus miatt idő előtt véget ért. Az egyesület így sem „veszített évet”, elindulhatott a megyei másodosztály Kelet-Magyarország csoportjában.

Kiemelkedő gólkülönbség

– Felkértek bennünket a megye kettőre, de ez nem ajándék volt, hiszen vezettük a megye hármas csoportunkat – szögezte le Unchiás Rémusz, a csapat edzője. – Három-négy olyan játékost sikerült igazolniuk a vezetőknek, akik nagy segítségére vannak a csapatnak. Számos fiatal játékost szerepeltetünk, akik csupán az előző szezonbeli tizen-egynéhány megye hármas mérkőzésen léptek pályára a felnőttek között. Nagyon jó lett volna, ha további tapasztalatot szereznek tavasszal, ezért is nagy kár, hogy idő előtt lefújták a bajnokságot. Ezt felkészülési meccsekkel próbáltuk kompenzálni.

A Nyírbátor kilenc győzelmet és egy döntetlent jegyezve vezeti a csoportját, az 53 szerzett és a 7 kapott gólja is a legjobbnak számít a teljes megye kettes mezőnyben.

– A sorsolásunk picit kedvező volt, mert inkább azokkal játszottunk a bajnokság elején, akik most hátrébb helyezkednek el a tabellán – tette hozzá a tréner.

Egyre jobban összeért a csapat, kirajzolódott, mit szeretnénk játszani.

– A védekezésünk stabil volt, viszont amikor nekünk kellett kezdeményezni, akkor döcögött a támadójátékunk. Azt kellett gyakorolnunk, hogy védekezésből hogyan menjünk át támadásba, de ez is egyre jobban összeáll, az utóbbi időben gólgazdag mérkőzéseket játszottunk.

Fiatalok a pályán

A nyírbátori fociszeretők örülnek a jó szereplésnek, és arra is büszkék lehetnek, hogy a csapatban idáig kilenc húsz év alatti futballista kapott lehetőséget, közülük többen alapemberei a gárdának.

Nagyon sokan elkísérnek minket akár idegenbe is, úgy gondolom, a szurkolók magukénak érzik a csapatot, hiszen a keret kilencven százaléka nyírbátori kötődésű.

– Örömmel veszik, hogy akár tizenhat éves gyerekek is beállnak és elég jól veszik az akadályokat. Természetesen szeretnénk az első helyről ráfordulni a tavaszra, de korántsem ünneplünk még. Most jön egy nagyon nehéz négyes sorozat, ennek mindjárt az első meccsén egy komolyabb csapattal játszunk, de örülök neki, mert mindenből tanulunk – zárta szavait Unchiás Rémusz.

A Nyírbátor vasárnap a második helyen álló Nagydobos vendégeként folytatja a bajnokságot.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában