kézilabda

2020.12.09. 09:34

Eddig a tervek szerint teljesítenek

A Mátészalka edzője két mérkőzéssel különösen elégedett volt.

BB

Torma Eszter holtversenyben a csapat legeredményesebb játékosa

Fotó: Pusztai Sándor

A Mátészalka NB II.-es női gárdája az előző, félbeszakadt szezont a hatodik helyen fejezte be. Az aktuális pontvadászatra új edzővel és a jobb helyezés reményében vágott neki a csapat. Az immár Drabik Péter edzette szatmári hölgykoszorút az egyesület vezetősége az első öt hely valamelyikére várta. A feladat nem tűnt egyszerűnek, hiszen Drabik Péter már nem számíthatott a gárda addigi gólzsákjára, Kiss Brigittára.

Jól rajtoltak

– A remek felkészülést követően egy rendkívül fiatal kerettel vágtunk neki a szezonnak, a csapat átlagéletkora húsz év körül van. Mivel nincsenek nagy termetű átlövőink, ezért ennek figyelembevételével kellett kialakítanunk a taktikánkat, a játékunkat – kezdte értékelését Drabik Péter.

A Mátészalka a mezőnyben másodmagával lejátszotta az őszre rendelt összes mérkőzését, és a második helyről várhatja a tavaszi folytatást. Drabik Péter tanítványai jól kezdték a szezont, hazai pályán legyőzték a Hevest, és Ózdról is két ponttal tértek haza, majd ismét hazai pályán a Kazincbarcikát is legyűrték.

– Valóban jól rajtoltunk, hoztuk az elején a mérkőzéseket, bár a második és a harmadik meccsünk közötti több mint egy hónapos szünet kicsit megtörte a lendületünket – mondta a szalkaiak trénere

Az ezt követő öt mérkőzésből hármat is elveszítettek Márkus Peóniáék.

– A három vesztes mérkőzésből a Debrecen elleni lóg ki a sorból, azon a találkozón nem teljesítettek jól a lányok. A másik kettőn viszonylag jó ritmusban játszottunk, csak nagyon hullámzó volt a teljesítményünk.

A szakember két mérkőzést emelt ki a szezonból, amelyen különösen elégedett volt csapata teljesítményével.

– A Kazincbarcika ellen mindenki közel a tudása legjavát adta, valamint a megyei rivális Vitka ellen is jól kézilabdáztunk – zárta Drabik Péter.

Végül még azt is elárulta, hogy belső poszton szeretnék megerősíteni a keretet a még eredményesebb szereplés érdekében.

A mátészalkai csapat december 20-ig még edz, majd rövid szünetet követően január 10-én kezdik meg a felkészülést a tavaszi folytatásra.

BB


Szalkai számok

Őszi állás

2. 8 5 – 3 232-226 10

Hazai pályán

5 4 – 1 141-124 8

Vendégként

3 1 – 2 91-102 2

Házi góllövőlista. 61 gólos: Drabik Panna, Torma Eszter. 27 gólos: Márkus Peónia. 21 gólos: Gyökös Barbara. 16 gólos: Deme Fanni. 14 gólos: Deme Barbara. 9 gólos: Toók Vivien. 7 gólos: Balla Barbara, Őri Adrienn. 6 gólos: Ábri Teodóra. 2 gólos: Czakó Boglárka. 1 gólos: Móré Judit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában