kézilabda

2020.12.17. 08:09

Minden a terv szerint haladt

A körülmények ellenére szinte tökéletes őszt produkált a Nyírbátor.

BB

Pánczél Zoltán (labdával) a leggólerősebb nyírbátori

Fotó: Km-archív

A márciusban félbeszakadt szezont a 7. helyen fejezte be a Nyírbátor az NB II. Észak-keleti csoportjában. Az aktuális pontvadászatnak az együttest új igazolásokkal több helyen megerősítve vágtak neki, célként pedig a bajnoki címet, a feljutást határozták meg.

– Felkészülésünket a szokásos menet szerint elvégeztük. A bajnokság kezdetekor azonban a járványhelyzet miatt nem várt nehézségeket kellett megoldanunk, amely elkísért bennünket egészen a szünetig. A megszokott helyünkön, a nyírbátori csarnokban sem edzeni, sem mérkőzést rendezni nem tudtunk, a járvány miatt a tankerület azt a döntést hozta, hogy nem használhatjuk. Ez egy váratlan helyzet volt, amelyet minél hamarabb meg kellett oldanunk – sorolta nehézségeiket Petneházi Zsolt, a Nyírbátor szakosztályvezetője.

– Edzettünk Fehérgyarmaton, Kisvárdán, Hajdúnánáson, Mátészalkán, aztán a zaklatott időszak után egy hónapot Leveleken tréningeztünk. Az újabb szigorításoknak köszönhetően aztán onnan is kiszorultunk, így ismét Szalkán tréningeztünk. A csarnok sűrű programja miatt, a megszokott heti négy alkalom helyett mindössze háromszor tudtunk edzeni, akkor is este nyolc óra után. Köszönettel tartozunk nekik, hogy biztosították számunkra a lehetőséget.

Kisvárdán botlottak

Az eredményeken viszont nem látszottak meg a hektikus viszonyok, a csapat magabiztosan haladt kitűzött célja felé: tíz mérkőzésből kilencet megnyert, egyetlen vereségét Kisvárdán szenvedte el.

Szerencsére a csapat a nehéz körülményekkel mit sem törődve szépen halad, és vette az akadályokat.

– Az első fordulóban egyik legfőbb riválisunk otthonába tartalékosan utaztunk, ennek ellenére 11 góllal sikerült nyernünk Kazincbarcikán – tekintett vissza Petneházi Zsolt. A remek kezdés nagy lökést adott a Nyírbátornak, és a ­következő meccseit rendre nagy különbséggel nyerte meg.

– Valóban szépen haladt a csapat, nagy fegyverténynek tartom a Füzesabony magabiztos legyőzését, és a Tiszavasvári is nagyon összekapta magát ellenünk, kiélezett meccsen szereztük meg a két pontot.

Ezt követően a sorsolás szeszélyének folytán négyszer is idegenben léptek pályára Albecz Benczéék.

– Ebbe a sorozatba csúszott egyetlen vereségünk, pedig félidőben vezettünk Kisvárdán. De a második fél­időben a nagyon jól felkészített hazaiakkal szemben ­elvéreztünk – zárta Petne­házi Zsolt.

A Nyírbátor a téli szünetben egy-két helyen még frissíti keretét, felkészülését pedig január elején kezdi meg a tavaszi szezonra, egyelőre Mátészalkán.

BB


Nyírbátori mutatók

Őszi eredmény

1. 10 9 – 1 342-263 18

Hazai pályán

4 4 – - 124-100 8

Vendégként

6 5 – 1 218-163 10

Házi góllövőlista. 107 gólos: Pánczél Zoltán. 48 gólos: Szedlacsek János. 44 gólos: Szűcs Balázs. 27 gólos: Illés Norbert. 20 gólos: Albecz Bence, Mészáros Ákos. 13 gólos: Pál Tamás. 11 gólos: Varga Richárd. 6 gólos: Kun Szabolcs, Siket Kornél. 5 gólos: Rácz Roland. 3 gólos: Losonczi Péter. 1 gólos: Láng Márk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában