kézilabda

2020.12.11. 09:47

Nem felejtettek el játszani

A Kecskemét közel másfél hónapja lépett utoljára pályára.

BB

Erdős Zoltánék Kecskeméten zárják az évet

Fotó: Sipeki Péter

Pénteken a Kecskemét ellen a harmadik mérkőzésén vezényli Bozidar Bursac a Nyíregyházi KC NB I/B-s gárdáját, ez egyben a csapat idei utolsó találkozója is lesz.

A hírös városiak évek óta az osztály meghatározó tagjai, rendre a feljutásra esélyesként beszélnek róluk a szakemberek. Az aktuális pontvadászatban is jól állnak, négy győzelmük mellett két vereséget számlálnak, és a negyedikek a tabellán úgy, hogy a dobogós csapatoknál egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

Kemény hatosfalat védekeznek

A keretükben több NB I.-es múlttal rendelkező játékos található, a fazont pedig a Nyíregyházáról induló Bíró Balázs szabja a csapatnak.

– Nagyon várjuk a szünetet, hogy rendezzük a sorokat, keretünk mindenképpen erősítésre szorul. Nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen a Kecskemét egy évek óta együtt játszó, rutinos alakulat. Kemény hatosfalat védekeznek, támadásaikat pedig türelmesen, megfontoltan szervezik – jellemezte ellenfelüket Bozidar Bursac, a Nyíregyházi KC edzője. – Nagyon fontos lenne, hogy kapusaink jól teljesítsenek, mert ez az alapja az eredményességnek, szeretnék a fiataloknak bizonyítási lehetőséget adni, hogy érezzék meg az NB I/B ritmusát.

A kecskeméti gárdát is elérte a koronavírus-fertőzés, ezért karanténba kerültek, legutóbb több mint másfél hónapja léptek utoljára pályára.

– Biztos visszavetette őket ez a helyzet, de azt gondolom, hogy kézilabdázni nem felejtettek el, nekünk azonban magunkkal kell foglalkoznunk, a saját játékunkra kell koncentrálnunk – reagált a felvetésre a szerb szakember.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában