Hübner Nyíregyháza BS

2021.01.20. 09:36

Két hónapos csúszással is rangadó

Noha nem veretlenek már a csapatok, színvonalas meccsre lehet számítani.

MK

Mokánszki Mátéék kemény védekezésre számíthatnak

Fotó: Dodó Ferenc

November 15-én csúcsrangadót rendeztek volna a férfi kosárlabda NB I/B-ben, hiszen az akkor még egyaránt veretlen Vasas és a Hübner Nyíregyháza csapott volna össze egymással. A találkozót azonban nem rendezték meg ősszel, mert a fővárosiaknál koronavírusos megbetegedések miatt többen karanténba kerültek, így lényegében az U20-as csapatukkal tudtak volna kiállni. A Cápák nem kértek a könnyű győzelemből, ezért január 20-ra halasztották a találkozót.

A Vasas november 6-tól december 19-ig nem játszott mérkőzést, visszatérése után egymást követő három meccsen szenvedett vereséget, jelenleg 9–3-mal a tabella harmadik helyén áll. A Blue Sharks 13–1-gyel vezeti a tabellát, tehát ezúttal is a rangadó jelzővel illethetjük az összecsapást.

– Biztos vagyok benne, hogy színvonalas meccset játszunk velük – fogalmazott Siska János vezetőedző.

Két különböző stílusú csapat találkozik. Agresszív letámadással védekeznek, a kemény védekezésből labdát szerezve gyorsan indulnak, ebből szereznek sok kosarat.

– Faragó Péter kollégám több éve ott van a Vasasnál, nagyon jó munkát végez, szépen van felépítve a csapat, ami látszik az eredményeken is. A Sport 11 csarnokban mindig nehéz nyerni, maximális koncentrációra lesz szükségünk az egész mérkőzésen.

Vannak rutinos játékosok is

A Vasas alapvetően fiatal játékosokra épít, ám van mellettük néhány rutinosabb kosaras is, mint a közel 15 pontot átlagoló Boros Márk vagy Moravcsik Áron, aki a gólpassz és labdaszerzés kategóriában is legjobb ötben van. Legnevesebb játékosuk, Medve Máté betegség miatt a szezonban csupán egy meccsen játszott, de az előző fordulóban már ott volt a kispadon.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában