kézilabda

2021.01.06. 09:06

Nem tartják fel a kezüket Siófokon

A Kisvárda élvonalbeli csapata nyolc napon belül már a harmadik mérkőzésére készül.

BB

Karnik Szabináéknak (labdával) minden pályán töltött perc aranyat ér

Fotó: Pusztai Sándor

Bő egy héten belül a harmadik mérkőzését játssza a Kisvárda Master Good SE élvonalbeli csapata. Bakó Botond gárdája december 30-án kezdte a sort a Fehérvár ellen, majd a Fradi következett, szerdán pedig a Siófok vendégei lesznek Termány Ritáék.

Négy játékos távozott

A Balaton-parti alakulat nem az elvártaknak megfelelően szerepel eddig a szezonban, már három vereséget is begyűjtött, ezek közül különösen fájó lehetett az MTK elleni fiaskó.

A fővárosi kék-fehérek elleni vereséget követően a klubvezetés komoly változtatásokról döntött. Menesztették Bent Dahl vezetőedzőt, és négy játékosnak is felbontották a szerződését, így Nerea Pena, Danick Snelder, Laura van der Heijden és Dinah ­Eckerle is távozott október végén a klubtól, ahogy novemberben Daniel Birkelund, a csapat addigi másodedzője is. A megüresedett posztra a Győr másodedzője, Zdravko Zovko érkezett, vezetésével december 30-án hazai pályán szoros csatában visszavágtak a cívisvárosiaknak. A két gárda előző szezonbeli mindkét találkozóját a Siófok nyerte, októberben kilenc, míg februárban tizenkét gól volt a különbség Tomori Zsuzsáék javára.

– Az előző időszakhoz képest sűrű a programunk, ez azonban még mindig jobb helyzet, mintha karanténban töltenénk az időnket

Örülünk, hogy újra játszhatunk, minden pályán töltött percet meg kell becsülnünk, mert ezekből tudunk építkezni, fejlődni

– fogalmazott Bakó Botond, a Kisvárda vezetőedzője. – Látom a fejlődést a csapaton, sebességben léptünk előre, átlövőink is bátrabbak, dinamikusabbak voltak már a Fradi ellen.

– A következő feladatunk az, hogy a ki nem kényszerített technikai hibáinkat a minimálisra csökkentsük,

valamint az emberelőnyös helyzeteinket hatékonyabban építsük fel és fejezzük be.

Pozitívan, motiváltan

– Állóképességünket is fejlesztenünk kell, hogy a komoly csapatok ellen ne csak ötven percig legyünk versenyképesek. Van feladatunk bőven, igyekszünk pozitívak és motiváltak lenni, hogy mire odaérünk a kulcsmérkőzéseinkhez, jó állapotban legyünk. Természetesen Siófokon sem tesszük fel a kezünket, harcolni, küzdeni fogunk, igyekszünk a lehető legjobbunkat nyújtani. Számtalan példa van arra, hogy nem mindig a favorit nyer, ezt a sanszot meg kell adni magunknak most is – zárta Bakó Botond.

A Kisvárda kedden délelőtt edzett még egyet, majd útra kelt, és az éjszakát már Siófokon töltötte.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában