megyei I.

2021.02.26. 10:08

A nagy múltú örökrangadót ezúttal nézők nélkül rendezik

A Mátészalka és a Baktalórántháza is tavaly nyert utoljára bajnoki mérkőzést.

BB

A fehér nadrágos Balkány Nyírgyulajba látogat, míg a piros mezes Csenger a Nagyecsedet fogadja

Fotó: Pusztai Sándor

Az előrejelzés alapján úgy tűnik, hétvégén az időjárás kegyeibe fogadja a megyei labdarúgás szereplőit, így jó pár csapat már rendes füves pályán tudja le a második tavaszi forduló mérkőzését. Szombaton hat, míg a hét utolsó napján két párosításban feszülnek egymásnak a felek.

Idén még veretlen a Gyulaháza

Három pályaválasztó csapat azonban még mindig albérletben látja vendégül aktuális ellenfelét, a Vásárosnaménynak szokás szerint Tarpa, az Ibránynak Nyíregyháza, míg a Mándoknak Gyulaháza lesz hétvégén a hazai pálya.

A Csenger két vereséget követően a Nagyecsedet fogadja. Barcsay István csapatának alaposan össze kell szednie magát, ha eredményes akar lenni a Tarpa elleni döntetlent követően két győzelmet is jegyző vendégei ellen.

Szintén ezen a napon a Gyulaháza próbálja megnehezíteni a továbbra is robogó Tarpa dolgát. Bardi Gábor alakulata négy idei mérkőzésén még nem talált legyőzőre, igaz, háromszor döntetlenre végeztek. Nagy bravúr lenne, ha pontot tudnának szerezni a bajnokesélyestől.

A Vásárosnamény két sikerrel rajtolt, majd elmaradt a Mátészalka elleni mérkőzése, legutóbb pedig egy gól nélküli mérkőzésen szerzett egy pontot a Bakta ellen. Minden esélyük megvan az újabb három pont begyűjtésére az egyre reménytelenebb helyzetbe sodródó Fehérgyarmat ellen.

A Nyírgyulaj az év első mérkőzésén rangadót veszített a Madalina-gárda ellen, azóta viszont csupán egy gólt kapva mindhárom mérkőzését behúzta, és továbbra is versenyben van a második helyért. Szombaton résen kell azonban lenniük, mert a Balkány mestere, Mirgai László mindig képes váratlant húzni.

Nyeretlenek csatája

A Nyírmeggyes még nem szerzett pontot az idén, így fordulóról fordulóra egyre lejjebb csúszott a tabellán. Ezt a folyamatot most megállíthatják Körmös Miklósék, ha legyőzik a sereghajtó Kemecsét. Nem lesz azonban egyszerű a feladatuk, hiszen a vendégek foggal-körömmel fognak küzdeni azért, hogy eddig gyűjtött kevés pontjukat tovább gyarapítsák. A nap utolsó mérkőzésén a Mátészalka a Baktalórántházával csap össze. A házigazdák október végén, míg a vendégek november elején nyertek utoljára, így mindkettőjükre ráférne már egy siker.

A hét utolsó napján Nyíregyházán rendezik a forduló nagy hagyományokkal rendelkező rangadóját. Az Ibrány–Nagyhalász mérkőzés mindig nagy érdeklődésre tartott számot függetlenül a két csapat aktuális helyezésétől. A hétvége zárómérkőzésén a Mándok és az Újfehértó méri össze tudását. Dancs ­Attila csapata a Nagyhalász elleni fiaskót javítaná, míg Piskóti Zsolt legénysége a Gyulaháza elleni 3–0-ról döntetlenre adott találkozót feledtetné.

BB


Labdarúgás: Nyír-Wetland megyei I. osztály, 17. forduló (kezdés: 14, ifi: 12), szakvezetői várakozások

Szombat

Csenger (9.)–Nagyecsed (4.)

Barcsay István, a Csenger edzője: – Az Ecsed jól kezdte az évet, ettől függetlenül szeretnénk nyerni. Égetően szükségünk van a három pontra, ideje lenne hátul stabilnak lennünk, mert csak így lehet esélyünk.

Homann Richárd, a Nagyecsed edzője: – Magam is kíváncsi vagyok az idei első „füves” meccsünkre. Vannak sérültjeink, betegeink, sebeinket nyalogatjuk, ennek ellenére mindent megteszünk a három pont megszerzésért.

Gyulaháza (14.)–Tarpa (1.)

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – A Tarpa a csoport kiemelkedő együttese, de bízom a fiúkban. Remélem, meglepetést tudunk okozni.

Ivanicja Mihály, a Tarpa edzője: – Mint az előző mérkőzéseink is bizonyítják, komolyan kell vennünk minden találkozót. Egy jó formában lévő ellenfélhez látogatunk, ezért izgalmas, jó összecsapásra számítunk. Szeretnénk folytatni jó sorozatunkat.

Nyírgyulaj (3.)–Balkány (11.)

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Az előző két mérkőzésen nem játszottunk igazán jól, de eredményesek voltunk. Nem bánnám, ha ezúttal is ez történne.

Mirgai László, a Balkány edzője: – Gondjaink továbbra sem csökkentek, de ha ugyanazt az akarást és taktikai fegyelmet ki tudjuk vinni a pályára, mint a múlt héten Ibrány ellen, akkor van esélyünk a pontszerzésre.

Vásárosnamény (2.)–Fehérgyarmat (15.)

Madalina György, a Vásárosnamény edzője: – Ismét az egyik kiesés ellen harcoló csapat ellen lépünk pályára, ami azért mindig hordoz magában veszélyeket. Ettől függetlenül remélem, az időjárás javulásával játékunk is feljavul, mert szükségünk van a három pontra. Ha jobb lesz a helyzetkihasználásunk, valószínű, meg is lesz.

Balogh Péter, a Fehérgyarmat játékos-edzője: – Próbáljuk rendezni sorainkat, és törekedünk a tisztes helytállásra.

Mátészalka (7.)–Baktalórántháza (13.)

Botos Sándor, a Mátészalka edzője: – Hosszú idő után végre hazai pályán játszhatunk. Ez kellő motiváció kell hogy legyen a csapatnak. Törekszünk a győzelemre.

Borza László, a Baktalórántháza edzője: – A bajnokságban jól szereplő Mátészalkához látogatunk, ahol nagyon oda kell tennünk magunkat, hogy eredményesek lehessünk.

Nyírmeggyes (12.)–Kemecse (16.)

Körmös Miklós, a Nyírmeggyes edzője: – Nem lebecsülve ellenfelünket, de nekünk hazai pályán csak a győzelem elfogadható.

Resán Attila, a Kemecse szakosztályvezetője: – Mindenképpen szeretnénk pontot vagy pontokat szerezni, mert ez elengedhetetlen a bennmaradás kivívása érdekében.

Vasárnap

Ibrány (5.)–Nagyhalász (10.)

Kiss Tamás, az Ibrány játékos-edzője: – Ismét elérkezett a várva várt rangadó. Erre a mérkőzésre abszolút igaz, hogy a csapatok aktuális helyezésétől függetlenül is az év mérkőzése. Minden játékosom átérzi ennek fontosságát, szeretnénk győzelemmel megörvendeztetni szurkolóinkat.

Ludánszki István, a Nagyhalász játékos-edzője: – Az eddigi műfüves találkozóinkon nem jártunk sikerrel, bízom benne, hogy ezúttal másként lesz. Ha hasonló felfogásban játszunk, mint a legutóbbi mérkőzésen, akkor lehet esélyünk a pontok megszerzésére.

Mándok (8.)–Újfehértó (6.)

Dancs Attila, a Mándok edzője: – Az elmúlt héten pontokat is veszítettünk, de ami jobban bosszant, hogy több meghatározó játékost is. Az Újfehértó hasonló erősségű, stabil csapat, mint mi vagyunk. Kevesen leszünk, de mindent megteszünk a jó szereplés érdekében.

Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője: – Reméljük, a múlt heti pofon helyre tett mindenkit. Tudjuk, mi az oka, hogy így alakult az előző mérkőzés, egész héten azon vagyunk, hogy javítsunk, és csakis a következő feladatra összpontosítunk. Jó csapattal találkozunk, ennek megfelelően nekünk a legjobb arcunkat kell mutatni, és nem hatvan-hetven percig, hanem az egész meccsen. Bízom a srácokban, mert tudom, mire képesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában