mennyei

2021.02.18. 10:15

Nem értékelik túl az első helyüket az ugornyaiak

Remek támadókat és biztos védelmet tudhat a magáénak a megyei másodosztályú alakulat.

MK

Mándi László és Lovas István

Fotó: egyesület

A téli szünet előtti utolsó, teljes fordulóban változás volt a megyei másodosztály Nyírerdő csoportjának élén, ugyanis az addig sokáig vezető Záhony 3–1-re kikapott Pátrohán, míg a Gergelyiugornya ugyanilyen eredménnyel megverte a Tuzsért, ezzel Czirják József együttese az első helyre állt, amit a Nyírmada 7–0-s legyőzésével erősített meg az év első fordulójában.

Az ugornyaiakat nem érte váratlanul a jó szereplés, de nem tulajdonítanak nagy jelentőséget a jelenlegi vezető pozíciójuknak.

Gólzáporos meccsek

– Már a szezon előtt azt a célt tűztük ki, hogy az első háromban szeretnénk végezni – fogalmazott Balogh István, az egyesület elnökhelyettese.

Az utóbbi három évben folyamatosan építjük a csapatot, kevés játékos ment el tőlünk ezen időszak alatt, viszont igazoltunk néhányat, de szinte csak a környékről érkező srácokra épül a csapat.

A Gergelyiugornya az egész megye kettes mezőny legtöbb gólját szerezte idáig (13 ­meccs alatt 57 találat), emellett a 13 kapott gól is a legjobbak között említhető. A csapat a győztes meccsei közül nyolcat négy vagy annál nagyobb gólkülönbséggel nyert meg.

Bőven lesz még rangadó

– Szerintem a megye kettő két legjobb csatára, Mándi László és Szilágyi Norbert nálunk játszik, plusz erősítettünk Lovas Istvánnal, aki szintén elismert gólvágó a megyei másodosztály mezőnyében – vélekedett a sportvezető. – A védekezést teljesen átalakítottuk, mert korábban nem az volt ránk a jellemző, hogy kevés gólt kapunk. Átszerveztük a csapatrészt, új játékosokat igazoltunk, vagy kipróbáltunk a védelemben olyanokat, akik más poszton szerepeltek korábban. Nagyra értékeljük Szilágyi Bertalan szakmai tanácsadónk munkáját, ő találta ki azt a játékrendszert, amiben most játszunk.

Az elnökhelyettes szerényen fogalmaz a további célokról.

– Nagyon nehéz tizenhét mérkőzés vár még ránk. Megyünk többek között a Tiszakanyárhoz, a Vajához és a Nyírkarászhoz, jön a Záhony, úgyhogy bőven lesz olyan rangadó, ami háromesélyes.

Ráadásul mindenki az elsőt szeretné megszorítani, ezért egyik meccs sem lesz sétagalopp, de szeretnénk minél jobb eredményt elérni.

– Titkon persze reménykedünk a legjobb helyezésben, de a célunk az első három – szögezte le Balogh István.

A gergelyiugornyai gárda vasárnap a 14. helyen álló Őr vendégeként folytatja a bajnokságot.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában