NYVSC-Big Boxing

2021.02.13. 08:53

Ricsi revansot vett a grúzon

Az NYVSC-Big Boxing válogatottja volt az egyetlen magyar győztes a Bocskai István-emlékversenyen.

ML

Kovács Ricsi a megérdemelt különdíjjal

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Fotó: Czeglédi Zsolt

Három magyar (Gálos Roland, Kovács Richárd és Szűcs Szabina) volt még érdekelt pénteken Debrecenben a Bocskai István-emlékversenyen. A jegyzett nemzetközi ökölvívótornán huszonhárom nemzet 179 bunyósa lépett szorítóba. A zárónapon tizenhárom ­meccset, tíz férfit és három nőit rendeztek. Az esemény rangjáról mindent elmond, hogy a helyszínen látta a találkozókat Umar Kremljov, a Nemzetközi Amatőr Ökölvívó-szövetség (AIBA) decemberben megválasztott elnöke és Bajkai István, a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke.

Ismerték egymást

Az első fináléban lépett szorítóba Kovács Richárd, az NYVSC-Big Boxing 63 kilós válogatottja. Ellenfele az a grúz Lasha Guruli volt, aki három éve az U22-es Európa-bajnokságon nagy küzdelemben pontozással nyert Ricsi ellen. Nagy Lajos tanítványa az eddig jó előjelnek számító kék sarokból kezdte a küzdelmet.

Annak ellenére, hogy már találkoztak a felek, az első menet a napi forma felmérése volt, egyik fél sem mert még nyitni, mindketten igyekeztek belőni magukat. A grúz hosszú kezeivel próbálta távol tartani magától Ricsit, aki kombinációkkal igyekezett pontokat gyűjteni és aki végül kiélezett küzdelemben megosztott pontozással nyert. Tavaly második volt, most az élen zárt.

– Ismertem a grúz bunyóst, tudtam, hogy mi vár majd rám a kötelek között. Ennek megfelelő taktikát dolgoztunk ki. Neki fekszik az, ha mennek rá és kontrázni tud, ezért az volt a terv, hogy kizökkentsem ebből a stílusból. Úgy érzem, az első menet az enyém volt, a második odaadható neki, a harmadikban viszont szerintem pontosabb találatokat vittem be. Amikor vége volt, úgy mentem Lajoshoz (Nagy Lajos, Ricsi mestere – a szerk.), hogy ennek meg kell lennie. Szerencsére így is volt, nagyon örülök annak, hogy sikerült revansot vennem – így Kovács Ricsi.

Ráadásul a három magyarból csak neki sikerült győznie, így nem véletlenül kapta a verseny különdíját. Megdolgozott érte.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában