megyei I.

2021.03.12. 10:16

Megcibálnák az oroszlán bajuszát

A Vásárosnamény idén először játszik hazai pályán.

BB

A piros mezes Csenger a Kemecse vendége lesz, míg a fehér nadrágos Balkány Mátészalkán lép pályára

Fotó: Km-archív

Hétvégén az előrejelzések szerint már kellemes kora tavaszi időben rendezik a Nyír-Wetland megyei I. osztályú bajnokság 19. fordulóját. Szombaton öt, míg a hét utolsó napján három párosításban feszülnek egymásnak a felek.

Jó formában az Újfehértó

A Nyírmeggyes ellen győzni tudó Kemecse a múlt hétvégén már a zsebében érezhette Baktalórántházán az egyik pontot, azonban a hosszabbításban szerzett találatára volt még a hazaiaknak válasza. Ezúttal azt a Csengert fogadják, amely a Nagyhalász felett aratott diadalt követő négy fordulóban csupán egy pontot szerzett.

A Nyírgyulaj az előző körben elrontotta szép, négymeccses győzelmi sorozatát, Lukács Tibor gárdájának alaposan össze kell magát szednie, ha vissza szeretne térni a győztes útra, hiszen a tavasszal jó formában focizó Újfehértót látja vendégül.

Házigazdaként először lép hazai környezetben pályára a Vásárosnamény. Madalina György gárdájának lehetnek nehézségei, ha a rapszodikusan teljesítő Nagyhalász a szebbik arcát mutatja.

A Mátészalka az előző körben megszerezte idei első győzelmét. Nem lesz azonban egyszerű dolguk, hiszen ellenfelük mestere képes váratlant húzni. Legutóbb például a Vásárosnaménytól rabolt pontot a Balkány.

Kiesési rangadót rendeznek Baktalórántházán, a hazaiaknak talán meghozta az önbizalmát, hogy hosszú idő után ismét három ponttal gazdagodtak. Biztos azonban, hogy foggal-körömmel fog küzdeni a Fehérgyarmat, bár az idei öt mérkőzésén mindössze egy gólra volt képes, ami lássuk be, nem sok jót sejtet.

Egyre nagyobb bajba kerül az ősszel jól teljesítő Nyírmeggyes, a Körmös-brigád idén még csak egy pontra volt képes. Nehéz dolguk lesz Gyulaházán, ugyan a hazaiak sem gyűjtögetik a győzelmeket, de nagyon megnehezítik ellenfeleik dolgát.

Rangadó Ibrányban

Az utóbbi három fordulóban lejtőre kerülő Mándok a továbbra is stabilan teljesítő Nagyecsedet fogadja, az esélyek vendéggyőzelmet sejtetnek. A forduló rangadóját Ibrányban rendezik, ahol a jó formában lévő házigazdák a Tarpát fogadják, és arra készülnek, hogy a Nagyecsedhez és a Mándokhoz hasonlóan ők is megcibálják az oroszlán bajuszát.

BB


Labdarúgás: Nyír-Wetland megyei I. osztály, 19. forduló (kezdés: 15, ifi: 13), szakvezetői várakozások

Szombat

Kemecse (15.)–Csenger (10.)

Hokk Béla, a Kemecse edzője: – Nincs több szöveg, nekünk csak a győzelem az elfogadható.

Barcsay István, a Csenger edzője: – Az előző fordulóban voltak már biztató jelek a csapat játékában. Remélem, hogy a hétvégén is komolyan állnak hozzá a fiúk, mert annak meglehet az eredménye.

Nyírgyulaj (4.)–Újfehértó (6.)

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Volt mit megbeszélnünk a héten, remélem, mindenki észbe kap, és győzni tudunk szombaton.

Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője: – Remélhetőleg a csapatot nem zökkentette ki az, hogy a múlt hétvégén elmaradt a meccsünk. Azóta megjött a negatív tesztem, de remélem, a mérkőzésen pozitív eredményt érünk el. Nagyon jó meccsre számítok, úgy gondolom, apróságok dönthetik el a három pont sorsát.

Vásárosnamény (3.)–Nagyhalász (8.)

Madalina György, a Vásárosnamény edzője: – Egy önbizalommal teli Nagyhalászt fogadunk. Úgy gondolom, hogy mindkét csapat játssza a futballt, reméljük, hogy ezt a pálya talaja lehetővé teszi. Harcos, kemény, férfias küzdelemre számítok. Gondjaink ellenére megpróbálunk felnőni a feladathoz.

Ludánszki István, a Nagyhalász játékos-edzője: – Legutóbbi meccsünk parádésra sikeredett, viszont eddig idegenben nem muzsikálunk túl jól. Nehéz feladat elé nézünk, jó mérkőzésre számítok.

Baktalórántháza. (13.)–Fehérgyarmat (16.)

Borza László, a Baktalórántháza edzője: – Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, maximális fegyelemre és hozzáállásra lesz szükségünk ahhoz, hogy sikeresen vegyük ezt a fontos akadályt.

Balogh Péter, a Fehérgyarmat játékos-edzője: – Tartalékosan próbálunk javítani a mögöttünk hagyott nem túl fényes időszakon.

Mátészalka (7.)–Balkány (11.)

Botos Sándor, a Mátészalka edzője: – Idénybeli második mérkőzésünket játsszuk hazai pályán. Elég furcsa időket élünk mind a magánéletben, mind a sportban, de a hazai pálya mindenképpen előny számunkra. A csapat lendülete úgy érzem, megvan, aminek nagyon örülök. Tisztelve ellenfelünket, nekünk a három pont megszerzése a célunk.

Mirgai László, a Balkány edzője: – Játékosaim az Ibrány után a Naménnyal szemben is saját bőrükön tapasztalták az aranyigazságot, hogy minden csapat annyit tud futballozni, amennyit enged neki az ellenfél. Madalina Gyuri bá azt nyilatkozta a legutóbbi meccs után joggal, hogy ők megpróbáltak játszani, ami nem sikerült, mert az ellenfélnek egy célja volt, hogy ezt elrontsa. Ennek a játéknak az egyik lényeges pontja, egyben nagy dicséret a csapatnak, hogy a megbeszélt taktikát jól végrehajtotta, hiszen ha nem így teszünk, valószínűleg egy ötöst kapunk. Remélem, Mátészalkán is sikerült ebből valamit megvalósítani, bár ott nehezebb dolgunk lesz, mert nagyobb és szélesebb a pálya, így a területeket nehezebb levédekezni.

Vasárnap

Gyulaháza (14.)–Nyírmeggyes (12.)

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – Az elmúlt két mérkőzésen tisztességesen helytálltunk, de pontot nem tudtunk szerezni. Hétvégén nincs mese, rengeteg a gondunk-bajunk, de hiányzóink ellenére is csak a győzelem az elfogadható eredmény a számunkra.

Körmös Miklós, a Nyírmeggyes edzője: – Roppant nehéz mérkőzés vár ránk Gyulaházán. Tudjuk, hogy a hazaiak sokkal jobbak annál, mint amit a tabella mutat. Sajnos mi hetek óta problémákkal küszködünk, eltiltott játékosaink száma egyre csak gyarapodik, de remélem, egyszer kiegyenesedünk és visszaállunk a régi kerékvágásba.

Mándok (9.)–Nagyecsed (2.)

Dancs Attila, a Mándok edzője: – Végre hazai pályán tudunk játszani, ahol mindent meg fogunk tenni a jó szereplés érdekében, mert a múlt heti döntetlennek csak akkor lesz igazán értéke.

Homann Richárd, a Nagyecsed edzője: – Mándokon sosem volt egyszerű, de maximálisan bízom a fiúkban, hogy eredményesen tudunk szerepelni.

Ibrány (5.)–Tarpa (1.)

Kiss Tamás, az Ibrány játékos-edzője: – Ismét egy komoly erőpróba elé nézünk, hiszen a bajnokaspiránst fogadjuk. Szeretnénk azon az úton továbbhaladni, amin elindultunk. Ha ez párosul ugyanazzal a játékkal és hozzáállással, mint amit az elmúlt hetekben mutattunk, akkor szép vasárnapunk lehet.

Ivanicja Mihály, a Tarpa edzője: – Tudjuk, hogy egy nagyon jó csapat otthonába látogatunk, amely nem véletlenül van a tabella élmezőnyében. Ennek megfelelően készülünk, a többi meg eldől a pályán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában