megyei I.

2021.03.05. 10:46

Parázs csata a stadion műfüvesén

A Nagyecsed idén először játszik hazai pályán.

BB

A piros mezes Csenger a Nyírmeggyes vendége lesz, míg a fehér nadrágos Balkány a Vásárosnaményt fogadja

Fotó: Pusztai Sándor/Km-archív

Csonka fordulót rendeznek hétvégén a Nyír-Wetland megyei I. osztályú bajnokságban, ugyanis a Fehérgyarmat–Mátészalka összecsapást elhalasztották, a mérkőzést a tervek szerint május 5-én játsszák le a felek. Szombaton és vasárnap ­egyaránt négy párosításban feszülnek egymásnak a felek.

A Nagyecsed idén pályaválasztóként először fogadja hazai környezetben ellenfelét. Homann Richárd alakulata idén még veretlen, és a Tarpa elleni döntetlenjével bizonyította, hogy számolni kell vele. Szombaton azt a Gyulaházát fogadják, amely a Gyarmat legyűrését követően három döntetlent is játszott, és legutóbb csak nehezen adta meg magát a listavezetőnek.

Elöl-hátul gólképesek

A Tarpa a Mándokot látja vendégül. Gólokban gazdag mérkőzésre van kilátás, hiszen a mándoki alakulat elöl és hátul is gólképes: a Balkánynak gurított egy ötöst, de ugyanennyit kapott az Újfehértótól, a Nagyhalász pedig négyet vágott neki.

A Nyírmeggyes nagyon beragadt ebben az évben, Körmös Miklós csapata a Gyarmattal egyetemben az összes mérkőzését elveszítette. Össze kell magukat kapniuk, hogy a végén ne kelljen majd számolgatniuk. Ellenfelük, a Csenger sem lehet büszke ez évi produkciójára, a Szamos-parti település alakulata utolsó három fellépésén nem szerzett pontot.

Alsóházi derbin méri össze erejét a Baktalórántháza és a Kemecse, mindkét csapatnak égetően szüksége van a pontokra. Balkányban egyértelműen a vendég Vásárosnamény az esélyes, a hazaiak mestere, Mirgai László nehéz helyzetben van, rengeteg sérülés hátráltatja munkájukat. A Vásárosnamény ugyan két idei mérkőzését már döntetlenre adta, de még így is az ezüst­érem egyik legfőbb várományosa.

A Nagyhalász az előző hétvégén óriási csatában csak minimális különbséggel maradt alul az ősi rivális Ibrány ellen. A hét utolsó napján a magára találó és egyre meg­győzőbb teljesítményt nyújtó Nyírgyulajt fogadja Ludánszki István alakulata.

A forduló zárómérkőzésén a nyíregyházi stadion műfüves pályáján igaz parázs csata várható, az 5. helyezett Ibrány és a 6. helyezett Újfehértó küzd meg egymással.

BB


Labdarúgás: Nyír-Wetland megyei I. osztály, 18. forduló (kezdés: 14, ifi: 12), szakvezetői várakozások

Szombat

Nyírmeggyes (12.)–Csenger (10.)

Körmös Miklós, a Nyírmeggyes edzője: – Amit elrontottunk a Kemecse ellen, azt most szeretnénk kijavítani a Csenger ellen. Sok a sérültünk, eltiltottunk, remélem, azért leszünk tizenketten.

Barcsay István, a Csenger edzője: – Szeretnénk javítani az eddigi eredményeinken. Örülnék neki, ha a fiúk komolyan állnának a feladathoz.

Baktalórántháza (13.)–Kemecse (15.)

Borza László, a Baktalórántháza edzője: – Remélem, tanultunk a múlt heti kudarcból, mindenki levonja a megfelelő következtetéseket. A feljövőben lévő Kemecse ellen csak a maximális odafigyeléssel lehetünk eredményesek.

Hokk Béla, a Kemecse edzője: – Két, hasonló cipőben járó csapat találkozik. Remélem, mi jövünk ki jobban belőle.

Nagyecsed (4.)–Gyulaháza (14.)

Homann Richárd, a Nagyecsed edzője: – Hosszú idő után újra hazai pályán játszunk, a mostanában masszív Gyulaháza érkezik hozzánk. Célunk a három pont megszerezése.

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – Több játékosunk eltiltását tölti, vannak sérültjeink is, ettől függetlenül tisztességesen helyt szeretnénk állni.

Tarpa (1.)–Mándok (8.)

Ivanicja Mihály, a Tarpa edzője: – Természetesen szeretnénk folytatni jó sorozatunkat, de tisztában vagyunk vele, hogy egy jó futballt játszó csapat érkezik hozzánk, ezért nehéz mérkőzésre számítunk, de mindent megteszünk a siker érdekében.

Dancs Attila, a Mándok edzője: – Egy jó csapat otthonába látogatunk, amire azért nem fektetek nagy hangsúlyt, mert bárkit képesek vagyunk megverni, viszont bárkitől ki is tudunk kapni. Egyelőre nem tudom, melyik arcát mutatja hétvégén a csapat, de minden sorozat megszakad egyszer, és itt nem magunkra gondolok…

Vasárnap

Balkány (11.)–Vásárosnamény (2.)

Mirgai László, a Balkány edzője: – Nagyon sajnálom a játékosaimat, hiszen ez a sok sérülés elkerülhetetlen volt. Egyszerűen nem volt elég idő rendesen felkészíteni a szervezetet a bajnokságra. Most elfogytunk, a Namény ellen ifistákkal feltöltve keretünket megpróbálunk tisztességesen helyt állni. Ellenfelünk nem véletlenül áll a második helyen, hiszen kerete az egyik legerősebb a mezőnyben. Ettől függetlenül törekszünk egy szoros eredmény elérésére.

Madalina György, a Vásárosnamény edzője: – Szeretnénk folytatni jó sorozatunkat, de ebbe nemcsak az ellenfélnek, hanem az időjárásnak is lesz beleszólása. Remélem, hogy a pálya alkalmas lesz arra, hogy focizni is tudjunk.

Nagyhalász (9.)–Nyírgyulaj (3.)

Ludánszki István, a Nagyhalász játékos-edzője: – Itthoni mérkőzéseink eddig jól sikerültek, bízom benne, hogy ez ismét így lesz, és begyűjtjük a pontokat.

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Az elmúlt években nem sok sikerélményben volt részünk Nagyhalászban. Biztos vagyok benne, hogy most is vért kell izzadnunk, ha pontosan szeretnénk távozni.

Újfehértó (6.)–Ibrány (5.)

Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője: – Jó formában várja mindkét csapat a mérkőzést. Igyekszünk tovább őrizni veretlenségünket.

Kiss Tamás, az Ibrány játékos-edzője: – Ismét egy igazi rangadó vár ránk. Egy nagyon jó erőkből álló, fiatal, lendületes, jó felkészített csapat otthonába látogatunk. Természetesen haladni szeretnénk tovább azon az úton, amin elindultunk. Ha ugyanazzal a hozzáállással lépünk pályára, mint eddig, akkor megszerezhetjük a három pontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában