kézilabda

2021.03.16. 09:19

Tehetséget igazolt a Kisvárda

A fiatal balszélsőt Göteborgban beválasztották a torna csapatába.

BB

Mérai Maja

Fotó: kisvardaikezi.hu

Szabó Nina után újabb, a Nemzeti Kézilabda Akadémián nevelkedett tehetség érkezik a Kisvárda Master Good-hoz: a balszélső Mérai Maja a következő szezontól Kisvárdán folytatja pályafutását.

A 18 éves játékos Hódmezővásárhelyen kezdett el kézilabdázni, és 2016-ban tagja volt annak a csapatnak, amely megnyerte az NB II. Dél-keleti csoportját és feljutott az NB I/B-be. A következő évet már a NEKA-nál töltötte.

– Nagy előrelépés volt nekem, hogy Balatonboglárra kerültem, itt mindent annak rendeltek alá, hogy kihozzák belőlünk a maximumot. Nekünk a tanulás mellett csak arra kell figyelnünk, hogy a képességünk legjavát nyújtsuk.

Maja tehetsége már korán megmutatkozott: 2018-ban aranyérmes lett a leány U16-os válogatott tagjaként a svédországi nyílt Európa-bajnokságon, őt pedig a torna All Star csapatába is beválasztották, a következő évben szintén tagja volt a ­Celjében U17-es kontinenstornát nyert csapatnak.

Váratlanul érte

– Hatalmas élmény volt mindkét torna, óriási lökést adott a folytatáshoz, az, hogy Göteborgban még a torna csapatába is beválasztottak, csak a hab volt a tortán.

– Váratlanul ért a Kisvárda megkeresése, azonnal fel is hívtam Ninát, aki megnyugtatott, hogy jó helyre jövök. Remek a társaság, és azt mondta, hogy jó kezekben leszek, itt biztosan fejlődni tudok. Ez egy nagy lehetőség számomra, amellyel élni szeretnék. Mindent meg fogok tenni azért, hogy teljesítményemmel hozzájáruljak a csapat sikeréhez.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában