megyei I.

2021.04.23. 09:46

A második helyre hajt az Újfehértó – Szakvezetői várakozások

Mindhárom dobogós csapat idegenben lép pályára hétvégén.

BB

A piros mezes Nyírgyulaj a Mándokot fogadja, míg a fekete dresszes Nagyecsed a Fehérgyarmat vendége lesz

Fotó: Sipeki Péter

Jelen állás szerint hétvégén ismét teljes fordulót rendeznek a Nyír-Wetland megyei I. osztályú bajnokságban. Szombaton öt mérkőzést rendeznek, míg vasárnap három találkozón harsan fel a kezdést jelző síp­szó.

A Csenger ellen javíthatnak

A koronavírus-fertőzés miatt zsinórban három mérkőzése is elmaradt a Kemecsének, ezután Hokk Béla fiai a múlt héten a Nagyhalász elleni bravúros döntetlennel jelezték, hogy harcolni fognak a bennmaradásért. Ennek érdekében, jó formában lévő Ibrány ellen tehetik meg a következő lépést.

A Nyírgyulaj a Mándokot látja vendégül. A hazaiak több botlást követően kezdenek egyenesbe jönni és tovább hajtanak a dobogóért, minden pontra szüksége is van Lukács Tibor csapatának, ha előzni szeretné a hetek óta bomba formában futballozó Újfehértót. Ehhez azt a Mándokot kell legyűrniük, amely február közepe óta nem nyert mérkőzést.

Óriási gödör alján csücsül a Vásárosnamény, az idény előtt a dobogóra is esélyesnek tartott gárda egyre-másra szenvedi el a váratlan vereségeket, így egyre lejjebb csúszik a tabellán. Madalina György gárdája ezúttal a Gyulaházát fogadja, és a hazaiak formája alapján lehet keresnivalója a vendégeknek. Szükségük is lenne a pontokra, hiszen kezdenek leszakadni az utolsó bennmaradást érő helytől.

A Mátészalka az utolsó négy mérkőzésén csupán egy pontot szerzett, ha csak a száraz tényeket nézzük, könnyen rásüthetjük, hogy nincs jó formában. Ha azonban egy kicsit a dolgok mögé nézünk, azt látjuk, hogy élcsapatok ellen léptek pályára (Újfehértó, Tarpa, Nagyecsed), és egyiken sem játszottak alárendelt szerepet, a Nyírmeggyes elleni vereségük azonban hidegzuhanyként érte őket. Botos Sándor tanítványai a Csenger ellen javíthatnak mérlegükön, ehhez azonban lesz egy-két szavuk a Namény elleni győzelemből erőt merítő vendégeknek.

A Nyírmeggyes Baktalórántházán vizitál, a hazaiaknak ­minden pontra szükségük van, hogy nyugodtan fordulhassanak a bajnoki hajrára, nem lesz azonban egyszerű dolguk az elmúlt fordulóban győzelmet ünneplő vendégek ellen.

Tartalékos Balkány

A már csak a becsületéért küzdő Fehérgyarmat a második helyre hajtó Nagyecsedet fogadja. A vendégeknek áll a zászló, és bizony hajtaniuk is kell, mert erősen szorongatja őket a hetek óta szárnyaló Újfehértó. A listavezető Tarpa az erősen tartalékos Balkány vendégeként erősítheti tovább pozícióját a tabellán, míg az Újfehértó Nagyhalászban folytathatja nagyszerű sorozatát.

BB


Labdarúgás: Nyír-Wetland megyei I. osztály, 25. forduló (kezdés: 17, ifi: 15), szakvezetői várakozások

Szombat

Kemecse (15.)–Ibrány (6.)

Hokk Béla, a Kemecse edzője: – Remélem, ott folytatjuk, ahol múlt szombaton abbahagytuk. Ha ez lesz, akkor ismét eredményesek lehetünk.

Kiss Tamás, az Ibrány játékos-edzője: – Tanulnunk kell az elmúlt hétvégén elkövetett hibáinkból, sajnos ez tavasszal már másodszor került pontokba. Ez semmi máson nem múlik, csak a koncentráción. Ha Kemecsén azt a játékot tudjuk nyújtani, mint Mándokon az első félidőben, akkor sikeresen vehetjük ezt az akadályt.

Nyírgyulaj (4.)–Mándok (11.)

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Az aktuális helyezésektől függetlenül a Mándokkal mindig parázs meccseket játszunk. Alighanem most sem lesz ez másképpen.

Dancs Attila, a Mándok edzője: – Alvóügynökeimet is aktivizálnom kell, hogy ki tudjunk állni a Gyulaj ellen, de ilyen összetételben sem feltartott kézzel lépünk pályára.

Vásárosnamény (5.)–Gyulaháza (14.)

Madalina György, a Vásárosnamény edzője: – A Gyulaházának égetően szüksége van a pontokra, ugyanez elmondható rólunk is, mivel az utóbbi időben gyengén szereplünk. Éppen ezért nehéz mérkőzésre számítok.

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – Nem vagyunk egyszerű helyzetben, sérülések és betegségek továbbra is nehezítik helyzetünket. Ettől függetlenül szeretnénk pontosan hazatérni Naményból.

Mátészalka (7.)–Csenger (10.)

Botos Sándor, a Mátészalka edzője: – A Nyírmeggyes elleni vereség hidegzuhanyként ért bennünket. Ezután felfrissülve, mint a nyári zápor után a friss hajtás, új célokat kitűzve magunk elé, türelmetlenül várom a Csenger elleni, rangadószagú mérkőzést.

Barcsay István, a Csenger edzője: – A múlt heti győzelmünkből erőt merítve szeretnénk idegenben is megismételni jó teljesítményünket.

Baktalórántháza (13.)–Nyírmeggyes (9.)

Borza László, a Baktalórántháza edzője: – A legutóbbi két mérkőzésünket Nyírmeggyesen elbuktuk, éppen ezért van törlesztenivalónk velük szemben. Ennek érdekében mindent meg is fogunk tenni.

Körmös Miklós, a Nyírmeggyes edzője: – Egy jó mérkőzésre számítok a Bakta ellen. A ki-ki meccsen az fog nyerni, aki a több gólt rúgja.

Vasárnap

Fehérgyarmat (16.)–Nagyecsed (2.)

Imre Zsolt, a Fehérgyarmat játékos-edzője: – A múlt heti csúfos verség után próbálunk javítani. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy emelt fővel hagyjuk el a játékteret.

Homann Richárd, a Nagyecsed edzője: – A két csapat tabellán elfoglalt helyezését félre kell tennünk. Tudjuk, hogy idegenben nem egyszerű sehol, ennek ellenére három ponttal szeretnénk távozni Gyarmatról.

Nagyhalász (8.)–Újfehértó (3.)

Ludánszki István, a Nagyhalász ­játékos-edzője: – Ugyan vannak még eltiltottjaink, de kezdünk kiegyenesedni létszámban. Megpróbáljuk itthon tartani a pontokat, biztos nem lesz könnyű dolgunk, mert egy jó csapat érkezik hozzánk.

Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője: – A szezon egyik legkeményebb idegenbeli mérkőzése vár ránk. A Nagyhalászt remek játékosok alkotják, nagyon nehéz ­pontosan távozni tőlük. Továbbá az is nehezíti a dolgunkat, hogy sok játékos az elmúlt hetekben betegségek, sérülések miatt nem tudott edzeni. Nyilván mindent elkövetünk majd, felkészülünk becsülettel, és meglátjuk, ez mire lesz elég.

Balkány (12.)–Tarpa (1.)

Mirgai László, a Balkány edzője: – A megyei első osztály egyik legjobb csapatával játszunk. Az előjelek nem túl biztatóak, hiszen öt játékosom eltiltását tölti, hárman pedig sérültek, így az ifiktől hozunk fel öt-hat játékost. Megpróbálunk becsületesen helytállni.

Ivanicja Mihály, a Tarpa edzője: – Mivel mindkét csapatnak nagy szüksége van a három pontra, ezért kemény, férfias küzdelemre számítunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában