kézilabda

2021.04.15. 09:21

El kell tudni viselni a nyomást

A Kisvárda két játékosának is van már tapasztalata a négyes döntőről.

BB

Siska Pálma (labdával) a Debrecen tagjaként négy éve bronzérmet nyert a Magyar Kupában

Fotó: Sipeki Péter

Mint arról már korábban beszámoltunk, a Kisvárda Master Good SE az Érd legyőzésével bejutott a Magyar Kupa négyes döntőjébe, ahová rajta kívül kvalifikálta már magát a Debrecen és a Ferencváros, a negyedik hely pedig a Győr–MTK találkozón dől majd el április 27-én.

Az utóbbi két bajnoki mérkőzésen Pásztor Bettina adós maradt a tőle megszokott teljesítménnyel, Érden azonban oroszlánrészt vállalt a történelmi sikerből.

Van tapasztalata

– Nagyon eltökélten utaztunk el a mérkőzésre, mindenképpen nyerni szerettünk volna. Elég nagy nyomást éreztem magamon, mert az MTK és a Vác ellen nem ment úgy a védés, ahogy szerettem volna, ahogy azt magamtól elvárom, és ez nagyon bántott. Szerencsére Érden átszakadt bennem ez a gát, és sikerült stabil támpontot adnom a csapatnak. Nagyon örülök, mert a mérkőzésen elöl és hátul is minden összejött, és magabiztosan jutottunk tovább – fogalmazott a kisvárdaiak kapusa.

Bettina egyszer már résztvevője volt egy négyes döntőnek, 2017-ben a Debrecennel harmadik helyen végzett.

– Teljesen más, mint egy bajnoki mérkőzés, mert itt egyetlen találkozón dől el minden, ezért mindenki a legjobbját akarja hozni. Óriási a tét, ezért nagyobb is a nyomás a játékosokon, ezt azonban fejben rendezni kell, hogy a nagy akarás ne menjen át görcsösségbe – mondta Pásztor Bettina.

A szabolcsiak balátlövője, Siska Pálma jó teljesítményt nyújtott, és három góllal vette ki részét az érdi győzelemből.

– Nagyon akartuk ezt a sikert, az utóbbi időben jól összeállt a játékunk, főleg támadásban voltunk hatékonyak, az MTK-nak és a Vácnak is több mint harminc gólt dobtunk. Érden a védekezésünk is rendben volt, és a kapusteljesítmény is kiemelkedő volt. El tudtuk viselni a tét súlyát, és mindenki hozzátette a magáét, aminek meg is lett az eredménye – tekintett vissza Siska Pálma.

Különleges hangulat

Pálma szintén tagja volt a Debrecen kupabronzérmes csapatának.

– Szép emlékeket őrzök, hiszen négy éve bronzérmet nyertem akkori csapatommal. A Magyar Kupa négyes döntőjében élmény játszani. Megvan a maga különleges hangulata, semmihez sem hasonlítható atmoszférája, bár idén kissé szegényebb lesz, hiszen nem lehetnek nézők a csarnokban. Nagyon koncentráltan kell pályára lépni, mert míg a bajnokságban ha elrontasz egy mérkőzést, jön a következő, amelyen lehet javítani, itt azonban erre nincs lehetőség, az adott pillanatban kell a legjobbadat nyújtanod. Ráadásul két nap alatt kétszer kell kihozni magadból a legtöbbet. Nagyon várjuk már, addig azonban lesz még négy bajnokink, amelyeken szintén szeretnénk eredményesen szerepelni – zárta Siska Pálma.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában