sup

2021.05.03. 14:00

A Holt-Szamoson is deszkára pattannak

Az ASG SUP bajnokságának második fordulóját Géberjénben rendezik családbarát programokkal.

Az ASG SUP bajnokságának második fordulóját Géberjénben rendezik családbarát programokkal.

Sup. Egy új sportág kezd egyre nagyobb teret nyerni hazánkban és megyénkben. Miként arról már beszámoltunk, a Hunakamo Sport Egyesület idén megyénkre fókuszál az ASG SUP versenysorozattal, amelynek második fordulóját július utolsó és augusztus első napján Géberjénben a Holt-Szamoson fogják rendezni.

A verseny pénteki sajtótájékoztatóján Kovács Dániel polgármester megköszönte, hogy Géberjént választották a Magyarországon még újnak számító SUP-versenysorozat helyszínéül. Az önkormányzat 2019 óta fordít kiemelt figyelmet arra, hogy a település, a térség és a vízfelület a lehető legmagasabb színvonalú legyen, megmutassák a hely természeti értékeit és megfelelő körülményeket biztosítsanak a sporthorgászok szerelmeseinek.

Fellendíteni a sportolást

Nem titkolt cél, hogy igyekeznek fellendíteni az egyéb sportok népszerűségét is, ezért is örültek a Hunakamo megkeresésének.

Nagyon fontos információ, hogy a vízfelületen szigorúan tilos bármely belső égésű motorral hajtott eszköz használata, így a SUP mint sport valóban tökéletesen beleillik a Holt-Szamos környezetébe és annak atmoszférájába. Kovács Dániel kitért arra is, hogy a verseny mellett ők is készülnek családbarát programokkal, melynek programfüzete hamarosan elérhetővé is válik.

Béres Szabolcs, a Hunakamo elnöke röviden beszélt a Hunakamo immáron 15 éves tevékenységéről, hogy a drift és motorsportok mellett az elmúlt években már olyan vízi sportok felé is nyitottak, mint az úszás és a vízilabda, idén pedig felkerült a programlistára a SUP is. A versenyen lesznek rövid és hosszú távú futamok, és nagy figyelmet szenteltek annak, hogy a versenyzők családjaikkal érkezhessenek.

A sajtótájékoztató résztvevői
Fotó: HUNAKAMO

Eszenyi Tamás, a Szamosi Élménytér Nonprofit Kft. ügyvezetője beszélt rövid és hosszú távú céljaikról. Kiderült, hogy a lista élén a Holt-Szamos térség turisztikai fellendítése szerepel, mely magában foglalja a horgászat mellett az új, még csak szárnyait bontogató sportágakat is, mint a SUP. A Holt-Szamos erősségeként a környezet szépségét és a szatmári vendégszeretetet említette. A 240 km hosszú és 270 hektáros vízterület üzemeltetése is a társaság hatóköre alá esik.

Kovács Sándor országgyűlési képviselő elmondta, hogy az elmúlt több mint 20 évben mindig is határozottan körvonalazódott a tény, miszerint a Holt-Szamos és Géberjén érdemes arra, hogy a jövőben felkerüljön a nagy turisztikai térképekre mind kikapcsolódási lehetőségeivel, mind a szervezett programok és élmények megvalósításával. Vetekedve akár a Velencei-tó népszerűségével.

Ezek is érdekelhetik