sup

2021.05.03. 14:00

A Holt-Szamoson is deszkára pattannak

Az ASG SUP bajnokságának második fordulóját Géberjénben rendezik családbarát programokkal.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az ASG SUP bajnokságának második fordulóját Géberjénben rendezik családbarát programokkal.

Sup. Egy új sportág kezd egyre nagyobb teret nyerni hazánkban és megyénkben. Miként arról már beszámoltunk, a Hunakamo Sport Egyesület idén megyénkre fókuszál az ASG SUP versenysorozattal, amelynek második fordulóját július utolsó és augusztus első napján Géberjénben a Holt-Szamoson fogják rendezni.

A verseny pénteki sajtótájékoztatóján Kovács Dániel polgármester megköszönte, hogy Géberjént választották a Magyarországon még újnak számító SUP-versenysorozat helyszínéül. Az önkormányzat 2019 óta fordít kiemelt figyelmet arra, hogy a település, a térség és a vízfelület a lehető legmagasabb színvonalú legyen, megmutassák a hely természeti értékeit és megfelelő körülményeket biztosítsanak a sporthorgászok szerelmeseinek.

Fellendíteni a sportolást

Nem titkolt cél, hogy igyekeznek fellendíteni az egyéb sportok népszerűségét is, ezért is örültek a Hunakamo megkeresésének.

Nagyon fontos információ, hogy a vízfelületen szigorúan tilos bármely belső égésű motorral hajtott eszköz használata, így a SUP mint sport valóban tökéletesen beleillik a Holt-Szamos környezetébe és annak atmoszférájába. Kovács Dániel kitért arra is, hogy a verseny mellett ők is készülnek családbarát programokkal, melynek programfüzete hamarosan elérhetővé is válik.

Béres Szabolcs, a Hunakamo elnöke röviden beszélt a Hunakamo immáron 15 éves tevékenységéről, hogy a drift és motorsportok mellett az elmúlt években már olyan vízi sportok felé is nyitottak, mint az úszás és a vízilabda, idén pedig felkerült a programlistára a SUP is. A versenyen lesznek rövid és hosszú távú futamok, és nagy figyelmet szenteltek annak, hogy a versenyzők családjaikkal érkezhessenek.

A sajtótájékoztató résztvevői
Fotó: HUNAKAMO

Eszenyi Tamás, a Szamosi Élménytér Nonprofit Kft. ügyvezetője beszélt rövid és hosszú távú céljaikról. Kiderült, hogy a lista élén a Holt-Szamos térség turisztikai fellendítése szerepel, mely magában foglalja a horgászat mellett az új, még csak szárnyait bontogató sportágakat is, mint a SUP. A Holt-Szamos erősségeként a környezet szépségét és a szatmári vendégszeretetet említette. A 240 km hosszú és 270 hektáros vízterület üzemeltetése is a társaság hatóköre alá esik.

Kovács Sándor országgyűlési képviselő elmondta, hogy az elmúlt több mint 20 évben mindig is határozottan körvonalazódott a tény, miszerint a Holt-Szamos és Géberjén érdemes arra, hogy a jövőben felkerüljön a nagy turisztikai térképekre mind kikapcsolódási lehetőségeivel, mind a szervezett programok és élmények megvalósításával. Vetekedve akár a Velencei-tó népszerűségével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában