kézilabda

2021.05.06. 09:21

Hajrá, Texas „réndzsörkopó”!

Mátéfi Dalma egyre több bizonyítási lehetőséget kap a kisvárdai szakmai stábtól.

BB

Mátéfi Dalma

Fotó: Kisvardaikezi.hu/ Móricz Csaba

A futball alaptörvénye: végy egy jó kapust! Ez az állítás azonban igaz a kézilabdára is. A Kisvárda Master Good SE egyik legbiztosabb pontja Pásztor Bettina, azonban lassan kezd felnőni mellé a múlt nyáron igazolt Mátéfi Dalma is. A szabolcsiak múlt pénteken magabiztos, nagy különbségű győzelmet arattak a Békéscsaba ellen, a sikerből 15 védésével oroszlánrészt vállalt a húszéves hálóőr.

Bakó Botond üzent neki

Dalma az előző szezonban a SZISE színeiben már belekóstolt az élvonal légkörébe, és érkezésekor elmondta, hogy nagy kihívás volt számára, mert sokkal gyorsabb a játék, keményebb, pörgősebb a védekezés, és a lövések is erősebbek, pontosabbak, amelyekkel szembe kellett néznie. Arról is szólt, hogy Bakó Botond invitálására azonnal igent mondott, és azt is megemlítette, hogy Kisvárdán profibb körülmények között folyik a munka, és az sem mellékes, hogy napi szinten tanulhat, leshet el trükköket Pásztor Bettinától.

Dalma fokozatosan kapott egyre több időt, januárban a Ferencváros és a Siófok ellen végigvédte a mérkőzést, majd a Békéscsaba ellen is neki szavazott bizalmat a Kisvárda vezetőedzője.

– A találkozó előtt üzenetet írt Bakó Botond, hogy én fogok kezdeni – árulta el Mátéfi Dalma. – Ez nagyon jólesett, és fel is dobta a napomat. Felkészülésemen azonban ez nem változtatott, mert mindkettőnknek kész kell lennie arra, hogy bármikor bevethető legyen. Ugyanazt a munkát végeztük el mindketten, sokat videóztunk, így ismertük a békéscsabai játékosok úgynevezett sablon lövéseit, nyilván ők is készültek belőlünk, tisztában voltak vele, hogy egy-egy szituációban hogyan reagálunk – tette még hozzá.

A kapusok felkészítésével Himiak Andrij foglalkozik Kisvárdán.

A kritikákból építkezik

– Az ő keze alatt rengeteget fejlődtem, sok új gyakorlatot mutatott, új technikákat tanultam, de még sok mindenben kell előrelépnem.

Mentálisan erősödtem sokat, régebben, mikor elrontottam valamit és leszidtak, bizony gyakran elpityeredtem. Mostanában a kritikákból próbálok inkább építkezni.

– Nagy előrelépés Pásztor Bettina poszttársának lenni, hasznos tanácsokkal lát el, sokat tanulok tőle, figyelem a mozgását. Jóban vagyunk, de a játékpercekért meg kell küzdenünk egymással, mégsem riválisként tekintünk egymásra, ő egy rutinos kapus, akitől tanulni kell és érdemes is – fogalmazott Mátéfi Dalma.

Jó viszonyukra bizonyíték, hogy Pásztor Bettina poszttársa Facebook-üzenőfalán a következő üzenettel biztatta Dalmát: „Hajrá Texas réndzsörkopó”.

– Az első csapatbulira hawaii mintás ingben és kalapban mentem, és ekkor ragadt rám a Texas becenév – magyarázta Dalma mosolyogva a különös poszton.

BB

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában