kézilabda

2021.05.07. 09:15

Hét hónap után újra nézők előtt

Bakó Botond szerint a fegyelmezettebb, szervezettebb csapatnak lesz esélye a győzelemre.

BB

Szabó Nináék (labdával) két pontért utaznak Érdre

Fotó: Pusztai Sándor

A Kisvárda Master Good SE a múlt héten a Békéscsaba elleni győzelmével megszakította ötmérkőzéses bajnoki vereségsorozatát. Bakó Botond csapata pénteken az Érd ellen folytatja bajnoki menetelését. A Pest megyeiekkel kétszer találkoztak ebben a szezonban, január végén az idény egyik legfájóbb vereségét szenvedték el hazai pályán. Az ötvenötödik percben még 21–18-ra vezettek Szabó Nináék, az utolsó öt percben azonban Kiss-Walfisch Mercédesz hátára vette csapatát és négyszer volt eredményes, miközben a kisvárdaiak egyszer sem zörgették meg ellenfelük kapuját.

Eltűnik a csarnokból a csend

Az Érd átlövője a lefújás előtt egy másodperccel szerezte meg az övéi győztes találatát. Kellemesebb emlék viszont az egymás elleni Magyar Kupa-negyeddöntő, április 12-én vendégként szinte leiskolázták Horváth Roland csapatát, tizenegy góllal múlták felül ellenfelüket, a találkozó legeredményesebb kisvárdai játékosa Veronika Habánková volt hét találattal.

A pénteki találkozó „újdonsága” az lesz, hogy ismét nézők előtt rendezik meg. A Kisvárda egy nap híján hét hónapja, október 9-én, Békéscsabán mutatta meg magát legutóbb publikum előtt.

– Végre eltűnik a csarnokból az a csend, ami jellemezte eddig a mérkőzéseket. Biztos, hogy az elején szokatlan lesz, hogy ismét nézők előtt játszunk, de azt gondolom, hogy ez nem hathat negatívan a teljesítményünkre. Véleményem szerint ez inkább fel kell hogy dobjon egy játékost – reagált a felvetésre Bakó Botond, a Kisvárda vezetőedzője.

– Jót tett a lelkeknek a Békéscsaba elleni győzelem, rendben vagyunk, jó előjelekkel utazunk Érdre. Azt gondolom, hogy a fegyelmezettebb, a szervezettebb csapatnak lesz esélye a győzelemre. Frissek még az élményeink velük kapcsolatban, ebből is tudunk erőt meríteni. Biztos dolgozik bennük a visszavágás vágya, ezért nagy csatára számítok, mindkét gárda nagyot fog harcolni a két ponttért. Számunkra kiemelten fontos a tabellán elfoglalt pozíciónk megtartásáért, valamint azért, hogy pozitív élményekkel vághassunk neki a bajnoki hajrának – fogalmazott a Kisvárda mestere.

Ezúttal nehezebb lesz

Az előző szezont még Érden töltő Termány Rita bizakodva várja a találkozót.

– Nagyon várjuk már a mérkőzést, szeretnék elhozni a két pontot – szögezte le határozottan a Kisvárda átlövője. – Dolgozik bennünk a bizonyítási vágy, mert az itthon elveszített mérkőzés tüske bennünk. Végre ismét közönség előtt léphetünk pályára, ezért biztos jó hangulat lesz a csarnokban. Nem téveszt meg bennünket a kupameccsen elért nagy különbségű győzelmünk, annál most sokkal nehezebb dolgunk lesz – zárta Termány Rita.

BB

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában